Last news in Fakti

12 Септември, 2023 21:09 24 592 20

Apple представи iPhone 15 Pro и 15 Pro Max – ето какви са новостите (ЧАСТ II)

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 15-
  • iphone 15 pro-
  • iphone 15 pro max

Смартфоните пристигат с няколко промени

Apple представи iPhone 15 Pro и 15 Pro Max – ето какви са новостите (ЧАСТ II) - 1

ЧАСТ I

Преди броени минути Apple официално представи новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ститаниеви рамки и USB-C порт, който заменя Lightning конектора. Новите модели Pro използват корпус от матиран титан вместо неръждаема стомана. Apple твърди, че новият iPhone 15 Pro е най-лекият професионален модел досега. Освен това той има най-тънките рамки досега. Цялостнитеразмери са намалени, без да се намалява размерът на дисплея.

Новият iPhone 15 Pro разполага и с така спрягания Action бутон на мястото на превключвателя за изключване на звука. Новият бутон може да бъде използван за редица функции, включително стартиране на камерата, достъп до преки пътища, стартиране на запис или други.

Новите iPhone-и от Pro серията се захранват от A17 процесор, който е първия 3nm чип на Apple. От компанията обещават до 20% по-бързо GPU, както и по-добро представяне при гейминг благодарение на подобренията. От Apple дори стигат по-далеч като казват, че това е най-добрият смартфон гейминг на пазара. Подобно и на другите смартфони от серията, новите модели ще използват USB-C конектор, но тук той ще поддържа трансфер на данни до 10GBps с опционален USB3 кабел.

Apple твърди, че камерата е еквивалент на седем различни обектива на фотоапарат с помощта на три различни сензора. Ново нанопокритие намалява отблясъците в лещите, а 48-мегапикселовият сензор е с подобрена работа при слаба светлина. Камерата е насочена към фотографите и видеооператорите, които получават 48MP HEIF формат, както снимане в 24,28 и 35мм формат от основната камера.

iPhone 15 Pro се сдобива и с режим „Портрет“ от следващо поколение с 2 пъти по-добра работа при слаба светлина и по-добро управление на фокуса. Телеобективът на iPhone 15 Pro Max разполага с 5-кратно оптично увеличение и фокусно разстояние 120 мм. Смартфонът използва и перископична камера, която от Apple наричат тетрапризма. Оптичната стабилизация на смартфон също е подобрена с възможност за движение в три посоки - за първи път поставено някога в смартфон. Ултраширокият сензор прави макроснимки и 13-милиметрови снимки, допълвайки седемте фокусни разстояния, споменати по-горе.

Снимките и видеоклиповете вече могат да се записват директно в Mac или във външна памет. ProRes също така достига до 4K60.iPhone 15 Pro вече заснема Vision Pro и "пространствено видео". Той използва ултрашироката и основната камера за създаване на 3D видеоклипове.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📱📱📱

    12 20 Отговор
    Аз си ползвам Айфон 6С Голд едишън който е най-тънкия сред айфоните.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тимчу

    76 24 Отговор
    Мнооого смях като ги гледам в поза богомолка хахаха представяйки един и същ боклук като предните им.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Аноним

    25 9 Отговор
    На Мария Атанасова да го дам до лъжливите сливици
  • 5 хахахах

    26 3 Отговор
    "тетрапризма" хахаххахахха а на ЛСД-то как му викаха? " нанопокритие " 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 19 Отговор
    И рушия ще вади нов смартфон с колан през рамо се носи, могогучая‼️
  • 9 бат иван

    10 22 Отговор

    До коментар #3 от "Тимчу":

    айфон се купува на минимум 2 години за да видиш разлика в S серията на самсунг каква разлика има ? в мегапикселите на камерата :Д
  • 10 Стив Джобс

    34 29 Отговор
    Аз за 12 години смених 3 iPhone-а,но имам познати,които за 12 години смениха 24 Андроид устройства?!?!

    Коментиран от #11, #16, #19

  • 11 Този

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стив Джобс":

    Същата работа. От 6s на 13mini. Следващият ми Iphone ще е отново малкият 16 или 17. Поради простата причина, че никой не предлага устройства с мощта и размера на мини. Пък за настолна работа си има компютри, таблети и тн...

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Този":

    13 мини ще остане последния малък айфон. Епъл ги спират поради много слабите продажби.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хмм

    5 0 Отговор
    Никаква съществена разлика с 13 Pro Max, който ползвам от 2 години.

    Просто вече се изчерпаха и нямат какво качествено да подобрят. Като получавам същата операционна система, ползвам камерата за нормални снимки и цъкам едни и същи стари игри (hearthstone, Sudoku, някакви логически и акадни по-неизвестни), батерията още държи 48 часа, то какво може да ме накара да сменям телефона под периода на поддържка от 5 години, особено при цена от 2500-3500 за флагманския модел.
  • 15 София Център

    12 2 Отговор
    Две години мъки с тоя iPhone а на времето харесвах шестицата. Чакам да видя какво ще предложи S24 и май ще има бай бай
  • 16 Веруващ

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стив Джобс":

    Мхххххм митовее и легенди в главите на шийповете
  • 17 Айзомби

    23 8 Отговор
    Аз за 5 години смених 3 айфона.Сега съм 7ма година с андроид.Така е айфона изкарва година и половина две , андроида може и 10 години да изкара.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Робокоп

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стив Джобс":

    За 11 години ползвах 3 андроид телефона, сега съм с нов, ч-ти. Последните два които имах си работят, но 2се пак са с технология на 5-6 години и стоят в чекмеджето за резерва.
    За мен 3-4 години с един телефон са достатъчно за един апарат.
    P.S. Имам и телефон с копчета от 2002, който не ползвам, но работи, макар да е от преди да има Айфон ...

    Коментиран от #20

  • 20 явертъ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Робокоп":

    Не им обяснявай те това го знаят ама напук ще кажат друго само и само да си задоволят изкривените си представи и да изкарат конкурентите -калпави.