Last news in Fakti

13 Януари, 2014 10:41 2 938 0

Япония започва масово производство на екзоскелети

  • sagawa electronics-
  • activelink-
  • panasonic-
  • екзоскелет

В началото на лятото на 2013-а японската компания Sagawa Electronics представи прототип на моторизиран екзоскелет и заяви, че скоро ще бъде пуснат в серийно производство. Това все още не е факт, но сега друга фирма - Activelink, която е дъщерно предприятие на Panasonic, планира пускането на серийни екзоскелети.

На практика това ще първата партида екзоскелети. Предвижда се първоначална серия от 1 000 бройки. Иновационният механизъм на Activelink е снабден с йон-литиеви батерии, които позволяват автономна работа от няколко часа. Екзоскелетът може безпроблемно да повдига товари до 100 килограма, а скоростта му на движение е 8 км/ч.

Устройството ще започне да се предлага първоначално в Япония, като цената му ще е 500 000 йени, което се равнява на около $5 000. Партидата от 1 000 устройства ще се появи на пазара в Япония в началото на следващата година. Повече за серийния екзоскелет можете да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА