26 Юли, 2024 11:10 1 496 0

Вижте първия водороден мотоциклет в движение (ВИДЕО)

  • kawasaki-
  • мотоциклет-
  • водород

Това е мотоциклет, задвижван с водород, който обещава на собствениците предимствата на традиционен мотоциклет с практически нулеви емисии

Вижте първия водороден мотоциклет в движение (ВИДЕО) - 1

Както вече ви информирахме, новостта е базирана на модела Ninja H2 и е оборудвана с еднолитров четирицилиндров двигател с компресор, който е модифициран да работи на водород вместо на бензин. Отбелязва се, че водородът се впръсква директно в цилиндрите, тъй като мотоциклетът работи по традиционната схема на двигателя с вътрешно горене.

Двигателят не е единствената промяна в мотоциклета, тъй като инженерите са принудени да инсталират водородни кутии, както и същинската "система за подаване на водородно гориво". Тези компоненти са поставени отзад и изглеждат като традиционни пътни чанти.

Вижте първия водороден мотоциклет в движение (ВИДЕО)

Kawasaki организира първото демонстрационно представяне на своя водороден мотоциклет на пистата Suzuka по време на 8-часовото състезание за издръжливост на Coca-Cola Suzuka. Пробите бяха кулминацията на месеците работа на инженерния екип, тъй като проектът стартира през март 2023 година.

Въпреки че мотоциклетът е прототип, Kawasaki планира да пусне в производство този мотоциклет, задвижван с водород, като това се очаква да се случи от началото на 2030 година. Вижте повече във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА