9 Септември, 2024 21:35 13 777 9

Подробно за новия iPhone 16 Pro и 16 Pro Max (ЧАСТ II)

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 pro

Какво ново в Pro модела

Подробно за новия iPhone 16 Pro и 16 Pro Max (ЧАСТ II) - 1
ЧАСТ I


Последните флагмански смартфони на Apple - iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max - бележат значителна промяна към интегриране на изкуствен интелект и подобряване на потребителското изживяване. Докато iPhone 16 и 16 Plus предлагат сходни функции с тези на своите предшественици, Pro моделите могат да се похвалят с множество подобрения.

И двата модела Pro запазват дизайнерския език на серията iPhone 15 Pro, като се отличават със здрава титаниева рамка, гръб от матово стъкло и вездесъщия изрез Dynamic Island. Те наследяват и въведеният миналата година бутон Action Button.

Най-забележителната промяна е увеличаването на размера на дисплея и при двата модела. iPhone 16 Pro Max скача от 6,7 инча на по-голям 6,9-инчов дисплей, докато iPhone 16 Pro придобива 6,3-инчов дисплей от предишния си размер 6,1 инча. Тези увеличения са постигнати чрез нови, супер тънки рамки, които свеждат до минимум нарастването на общия размер на телефона.

Друго нововъведение е бутонът за управление на камерата, разположен от дясната страна на рамката и при двата модела. Този многофункционален бутон служи като бутон за снимки и видеоклипове и позволява увеличаване на мащаба чрез приплъзване наляво или надясно. С него може също така да се отваря приложението на камерата, да се регулира фокусът, да се записва видео, да се регулира увеличението и да се контролира експозицията.

Подробно за новия iPhone 16 Pro и 16 Pro Max (ЧАСТ II)

И двата модела Pro разполагат с OLED дисплеи Liquid Retina XDR с технология ProMotion, която позволява плавна честота на опресняване от 120 Hz. Остават стандартният порт USB Type-C и устойчивостта на вода и прах IP68.

Системите на камерата в двата модела Pro са идентични. Основната атракция е чисто новата 48МР широка камера, която заменя 12МР сензор на предишното поколение. Ултрашироката камера също получава значително подобрение до 48MP. И накрая, телефото обективът получава дългоочаквано увеличение до 5-кратно оптично увеличение с тетрапризмен дизайн, с което характеристиките на камерата са еднакви и в двата модела Pro.

iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max се захранват от изцяло новия чипсет Apple A18 Pro, създаден по второто поколение 3nm производствен процес на TSMC. Този чип предлага обичайната шестядрена CPU конфигурация с ядра за производителност и ефективност, шестядрен графичен процесор и подобрен Neural Engine, специално разработен за обработка на Apple Intelligence в устройството.

Apple Intelligence, която стартира заедно с iOS 18.1, въвежда широк набор от функции, задвижвани от изкуствен интелект. Те включват инструменти за писане, резюмета на известия и имейли, инструмент за редактиране на снимки „Clean Up“, интелигентно търсене на изображения в рамките на Photos, инструмент за създаване на цифрови изображения и генеративни емотикони, наречени Genmoji. Освен това Siri получава визуален редизайн и интегрира технологията ChatGPT на OpenAI за подобрена функционалност.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 3 Отговор
    Един и същи дизайн, за коя поредна година ....
  • 2 Дон

    8 17 Отговор
    Андроидаджиите искат нов дизайн
  • 3 Тошко укр@йнски

    15 4 Отговор
    Колко иновативно.
    Нека търга за бъбреците зопочне сега....
  • 4 Без оргазъм

    28 6 Отговор
    Все същият боклук с надута цена за лапнишарани. А ИИ е поредната рекламна истерия без покритие.
  • 5 мани мани

    2 13 Отговор
    Бях го сложил в задния джоб и като го извадих се разпиляха стъкла в супата ми. Добре че видях. Само като си помисля какво можеше да се случи с децата ми.
    Туй да сложиш стъкло е луда работа.

    Коментиран от #6

  • 6 Проблемът си е твой, щото ядеш супа

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    Само скара!
  • 7 Дред

    10 2 Отговор
    Дисплейчето не е ли самсунг😁

    Коментиран от #8

  • 8 Джо

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Дред":

    Не, бате. Самсунг го сглобява, а Апъл го измисля.

    Коментиран от #9

  • 9 Да знаеш

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Джо":

    Апъл измисля, ама дръжки за лапане!