13 Септември, 2024 16:59 2 512 5

Apple направи невъзможна поправката на устройства с части „втора ръка“

  • apple-
  • iphone-
  • ios-
  • части-
  • поправка

Вече може да заключвате дадени компоненти от смартфона си

Apple направи невъзможна поправката на устройства с части „втора ръка“ - 1

Предстоящата актуализация на iOS 18 на Apple включва важна функция за сигурност: Заключване на използването за резервни части. Това разширяване на функцията Activation Lock има за цел да предотврати продажбата на откраднати части за iPhone чрез свързване на серийните номера на отделните компоненти със съответния акаунт в Apple.

Преди това Activation Lock се използваше предимно за защита на откраднати iPhone-и от повторно активиране. С въвеждането на Activation Lock за части обаче Apple вече ограничава използването на резервни части, получени от други устройства с активиран Activation Lock или Lost Mode.

Тази функция беше поискана от клиенти и служители на правоприлагащите органи за борба с кражбите на iPhone. Чрез ограничаване на функционалността на резервните части Apple се надява да възпре лицата да разглобяват откраднати iPhone-и и да ги продават за части.

Функцията за заключване на активирането на частите вече присъства в iOS 18 Release Candidate и ще бъде достъпна за широката общественост с официалното пускане на iOS 18 в понеделник. Потребителите, които са заменили части на своите iPhone-и, ще бъдат подканени да въведат паролата си за Apple акаунта, за да отключат и проверят компонентите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лакомия

    11 2 Отговор
    Не стига, че са супер чупливи, ами части от донор да не могат да стават.

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лакомия":

    Не са чупливи

    Коментиран от #5

  • 3 Айзомби

    2 2 Отговор
    Да може след година като се развали направо нов , а не да го ремонтираш.То и без това гаранцията е само 1 година , защото айфоня рядко изкарва две .
  • 4 Име

    3 1 Отговор
    Колкото повече ограничения имат говедата, толкова повече се радват на свободата!
  • 5 Мхмм

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Спри с вицовете, Къци! Айфона е особено прехвален и смело мога да кажа че едалече от измислената представа за издръжливост и качество. Питай ме защо..