30 Януари, 2015 22:21 1 450 2

Мит Ромни: Няма да се кандидатирам за президент

  • мит ромни-
  • сащ-
  • президент

През 2008 г. участваше в първичните избори на републиканците за кандидат-президент, но загуби. Тогава срещу Обама се изправи сенатор Джон Маккейн

Един от знаковите политици на Републиканската партия Мит Ромни е решил да не се кандидатира за президент отново на изборите за държавен глава през 2016 г. , съобщава Би Би Си.
Решението му е изненадващо, защото идва дни след като беше посочен заедно с Джеб Буш за кандидат в първичните избори на партията.
В нарочно заявление Мит Ромни обяви, че е решил да даде възможност на другите лидери в партията да участват във вътрешния в от.
Решението му да не се впуска в президентската надпревара през 2016 г. дава свобода на дарителите да подкрепят други републикански кандидати. При изборите през 2012 г. Ромни събра над 1 млрд. долара в кампанията си. Той беше победен от Барак Обама.
През 2008 г. участваше в първичните избори на републиканците за кандидат-президент, но загуби. Тогава срещу Обама се изправи сенатор Джон Маккейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    1 1 Отговор
    На мен ми е през х.. за теб хамериканска шматка !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.