Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 10:36 1 233 0

Гърция изпрати предложенията си за реформи

  • ек-
  • гърция-
  • реформи

Алексис Ципрас се опитва да балансира между исканията на кредиторите и в същото време да задоволи част от дадените по време на предизборната кампания обещания, с които спечели сърцата на гърците

Гърция е изпратила на Европейската комисия своите предложения за реформи, които трябва да бъдат одобрени от нейните кредитори, съобщиха от Европейската комисия.

Предложенията са били изпратени навреме, предаде Би Би Си.

Сред предложенията са засилване на борбата с укриването на данъци и контрабандата с гориво и цигари.

Международните кредитори трябва да одобрят предложените от Атина мерки на икономии преди да разрешат продължаването на спасителния пакет с четири месеца.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се опитва да балансира между исканията на кредиторите и в същото време да задоволи част от дадените по време на предизборната кампания обещания, с които спечели сърцата на гърците.

От позицията на Комисията предоставеният списък с предложения е изчерпателен, за да стане отправна точка за успешно приключване на разговорите, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира източник, близък до Европейската комисия.

Горещи точки в преговорите могат да станат настояванията на кредиторите за вдигане на ДДС и орязване на социалните плащания, а в същото време СИРИЗА иска да вдигне най-ниските пенсии и да въведе социални помощи за най-бедните за електричеството и стоките от първа необходимост.

Най-големият кредитор на Атина с 240 млрд. евро – Германия вече даде да се разбере, че продължаването на помощта ще е свързано с орязване на разходите, повишаване на приходите дори и за това да е необходимо вдигане на данъците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА