Last news in Fakti

14 Април, 2015 11:42 1 161 0

Гърция отрече слуховете за фалит

  • гърция-
  • фалит-
  • слух-
  • ес

24-ти април няма да бъде края на света, заявиха от канцеларията на премиера Алексис Ципрас

Гърция отрече слуховете за фалит - 1
Снимка: АП/БТА

Гърция отрече, че се готви да обяви фалит, ако не постигне сделка с дълга до края на месеца, съобщава в. „Катимерини“.

В понеделник в. „Файненшъл таймс“ писа за евентуален фалит на Атина.

Гръцкото правителство дори обяви, че преговорите вървят към „бързо“ намиране на решение.

За пореден ще се докаже, че 24-ти април няма да бъде края на света, заявиха от канцеларията на гръцкия премиер Алексис Ципрас.

От 2010 година насам Атина е държана в състояние на платежоспособност благодарение на спасителна финансова програма на ЕС и МВФ за общо 240 млрд. евро, но от миналия август страната не е получила никакви свежи заеми.

По тази причина Гърция може да замрази изплащането на 2,5 млрд. евро на МВФ през май и юни.

В последно време Гърция продължава все по-бързо да губи парична ликвидност и трябва да постигне споразумение с кредиторите си относно предложения от гръцките власти списък с реформи, преди да разчита на размразяване на останалите 7,2 млрд. евро от спасителната програма.

Миналия четвъртък на среща на заместник-министрите на финансите, известни като работната Еврогрупа, беше даден краен срок на Атина от шест работни дни, за да представи преработен план за икономически реформи, преди финансовите министри от еврозоната да се срещнат на 24-ти април, за да решат дали да размразят спешното финансиране за Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА