Last news in Fakti

14 Януари, 2016 10:32 5 856 4

Падна джакпотът на Пауърбол от 1,5 млрд. долара

  • пауърбол-
  • долара-
  • джакпот-
  • лотария-
  • сащ-
  • победител

Печеливши билети са били продадени в Калифорния, Флорида и Тенеси

Падна рекордният джакпот от лотарията Пауърбол, който е в размер на милиард и половина долара.

Печелившите билети за чудовищния джакпот са били продадени в 3 щата - Калифорния, Флорида и Тенеси, заяви заместник-директорът на "Калифорния Лотари" Рус Лопес пред Ен Би Си нюз.

Един от печелившите билет е бил закупен в Чино Хилс, Калифорния, източно от Лос Анджелис, заявиха служители на компанията.

"Имаме победител в Калифорния", съобщиха в Туитър организаторите.

Подробностите за това къде са били продадени печелившите билети във Флорида и Тенеси не се съобщават.

Петте изтеглени тази нощ числа от белите топки бяха: 08, 27, 34, 04 и 19, а допълнителната червена топка беше с номер 10. Тиражът бе теглен в Талахаси, Флорида, съобщава Ройтерс.

Вероятността да бъде уцелен джакпотът се определяше като шанс от 1 на 292 милиона.

Късметлиите могат да изберат дали да получават своя дял от сумата на части в продължение на 29 години или да я вземат веднага, но два пъти по-малка. Те обаче подлежат на федерален данък от 39,6%, както и местни такси.

Пауърбол се играе в 44 щата, както и няколко окръга на Колумбия, Пуерто Рико и американските Вирджински острови.

В същото време в Обединеното кралство семейство от Шотландия, спечелило големия джакпот от лотарията - 33 милиона британски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    най добрата инвестиция за тез пари е да се купят за около 50 милиона евра пе4атарски машини и материяли като в моментните дворове а също и мастила и да си пе4аташ колко ти сърце иска трилиони това е най добрата инвестиция да пе4аташ пари колко ти сърце иска и вси4ки валути...а също и атомна руска подводница или ракетен крайцер пак руски и да живееш там и задължително ядрено оръжие свързано с жизнените ти показатели докъто си жив вси4ко е ок но посегнат ли ти края на света иде..инак нема оправия в тоя свят

    Коментиран от #2

  • 2 отшибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тошибиян":

    Странно разбиране имаш за инвестиция, охолен и интересен живот. Ако все пак те споходи късмета, ти предлагам да дариш всичко, на хора, които имат по-богато и човечно въображение от твоето, а ти да си купиш някой остров-затвор, да си го оборудваш по твой кеф, но без ядрени оръжия застрашаващи човечеството и други глупости, да вържеш заплатата на пазачите му с жизнените си показатели и да си живееш щастливо и необезпокоявано мнооооого години. ...а, да....и да ти спрат нета ... хахахаха ... не се сърди, шегувам се ;)
  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор
    нищо и на никой не бих дарил ...ще запаля парите но и стинка не давам на никой хората не трябва да им се помага ама с нищо те са грешка на извънземните
  • 4 purko

    0 0 Отговор
    колко хиляди е джакпота при червените от русия