Last news in Fakti

4 Март, 2016 11:46 1 267 3

Джон Кери отмени посещението си в Куба

  • джон кери-
  • куба-
  • сащ-
  • визита-
  • права на човека-
  • посещение

Причина е липсата на напредък по отношение защитата на правата на човека

Джон Кери отмени посещението си в Куба - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отмени посещението си в Куба – две седмици преди визитата на президента Барак Обама, съобщи „Лос Анджелис Таймс“.

Въпреки че Вашингтон и Хавана възобновиха дипломатическите си връзки, отношенията все още се на напълно изгладени, посочва изданието.

Причината е, че кубинското правителство е направило много малко по отношение правата на човека. Президентът Раул Кастро заяви, че политическата система и „социалистическата натура на революцията“ няма да бъдат променени.

От кубинското външно министерство определиха американския фокус върху правата на човека като „лицемерен“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    2 2 Отговор
    Американците имат право само да бъдат застреляни на улицата и да плащат данъци.
    Говорят за правата на човека ,а не знаят какво е това.
    С този изтъркан номер циганизираха България,което доведе до нейното тотално ограбване и обезличаване като държава.
    Не им се хващайте на номерата,че после няма измъкване.

    Коментиран от #2

  • 2 ЧУЦГ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    РУСКИ ХИБРИД, като не те питат ще си мълчиш.Иначе рискуваш да изтропаш някоя простотия.
    Когато стандарта ти стане като на един американец и държавата почне да се грижи за твоите права ,както Щатите за своите поданици , тогава може нещо да споделиш.
    А у нас проблема с циганите е в резултат на ниският жизнен стандарт.
    Този стандарт ни го наложиха московските възпитаници.
  • 3 реформатор на деформаторите

    2 2 Отговор
    " Правата на човека" в Куба ще се признае че се спазват, когато успешно бъде направен преврат. Тогава, независимо от всички извращения, убийства, безчинства, Нюланд ще се усмихва и ще се прави , че не вижда. Ще раздава сладки на кръволоците и ще е благосклонна към "палавите им безчинства и убийства!" Справка много от бившите соц страни и последно УКРАЙНА! Хора, с рухването на социализма,заплахата за "дивия капитализъм" практически изчезна!/ категорично не съм защитник на социа лизмът/. Неоколониализмът разцъфна в най-уродливата си форма!
    Погледнете, всякя една държава, в която САЩ "изнесоха"преврат/пролет, оранжева революция и т н т/ , бе последвана от тотална разруха! Афганистан ,Ирак, Либия,Египет, и тнт.Сирия! А сега - от къде са бежанците?- пак от там.Всеки държавен глава на горепосочените държави , който не се е съгласил Америка да "разработва" националните им богатства, виждате КАКВО Е ПОСЛЕДВАЛО ? Нищо от нац богатства не остава в съответната държава, тотална мизерия и от там -БЕЖАНЦИ! Това е горчивата истина!!!! В минимащаб това последва и за повечето от бившите соц страни - най- голяма степен- България!!!!!!!