23 Март, 2016 23:31 2 550 3

Огнян Дъскарев: Защо Обама се снима пред портрета на Че Гевара?

  • обама-
  • куба-
  • раул кастро-
  • сащ

Президентът Обама страстно разкритикува в речта си „неравенството в днешното американско общество”, но двата цветни тоалета, с които се появи съпругата му в Хавана струват заплатата за 23 години на среден кубинец. Средната месечна заплата на Острова е 24 долара

Огнян Дъскарев: Защо Обама се снима пред портрета на Че Гевара? - 1
Снимка: Туитър

В деня на ислямските нападения против Брюксел, президентът Обама беше в Куба и произнесе реч. Той каза: „Идеалите, които са начало на всяка революция, американската революция, кубинската революция, освободителните движения по света,

 тези идеали намират най-истинското си проявление в демокрацията”.

 Да, правилно прочетохте - президентът на САЩ приравнява Войната за независимост в Америка с кубинската комунистическа революция, която разруши Куба.

Това написа в профила си в социалните медии преводачът и публицист Огнян Дъскарев.

Освен това според водача на Свободния свят, кубинската комунистическа революция намира истинските си идеали в демокрацията, също като Войната за независимост в САЩ. Предният ден президентът заяви: „надявам се, че можем да научим нещо от Куба за подобряване на човешките права в Америка".

Поразително, нали?

Сякаш това не е достатъчно, президентът Обама се снима невъзмутимо пред огромния стенопис на комунистическия масов убиец Гевара в Хавана. /Все едно, ако президентът дойде в България и се снима пред портрети на Г. Димитров и В. Червенков/. Изумителната снимка предизвика възмущение дори сред левите, политкоректни среди в САЩ.

Тази снимка е символ за ляворадикалното управление на президента Обама и завинаги ще бъде илюстрация за левия радикал Обама. Снимката винаги ще бъде публикувана от противниците му, когато го разобличават, като ляв радикал. Лошото е, че огледалното му копие, Хилари Клинтън иска да го замести в Белия дом. Тя, несъмнено, прави и ще прави всичко съгласно крайно левите си идеи, ако за огромно нещастие на света стане президент на САЩ.

Президентът Обама страстно разкритикува в речта си „неравенството в днешното американско общество”, но двата цветни тоалета, с които се появи съпругата му в Хавана струват заплатата за 23 години на среден кубинец.

Средната месечна заплата на Острова е 24 долара.

Много малко хора знаят, че президентът Обама вчера се прегърна с брата на човека, който изтезава републиканския сенатор и съперник на сегашния президент в изборите в 2008 – Джон Макейн. През Виетнамската война Ф. Кастро изпраща главорези, които ръководят така нар. „Кубинска програма” в лагера за военопленници Cu Loc в Ханой. Кубинските комунисти зверски изтезават американските пленени пилоти, включително и Макейн, който е пленен и закаран в лагера.

Колко символично – президентът на САЩ се прегърна и узакони мъчителите на някогашния си съперник, а огледалното му копие Хилари Клинтън усърдно му ръкопляска.

Ето защо е от колосално значение някой от кандидатите на десницата – Доналд Тръмп или Тед Круз да стане президент на Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инженер

    3 1 Отговор
    Е аз не прочетох нищо конкретно и не може да се приписва автоматично комунизъм. Става дума за една вежливост и общи фрази. Доколкото думите биха могли да се свързват с имената на Георг Вашингтон, Хосе Марти или Симон Боливар явно не става конкретно дума за комунизъм. Въоръженото движение на Фидел Кастро беше срещу диктатурата на Батиста, но то доведе до друга диктатура много по дълбока и до ограничаване на основни човешки права и много хора намериха гибелта си в океана , търсейки свобода на север. Е сега в Куба започват промени и ние трябва да погледнем по оптимистично. Например днес химна на Франция е Марсилезата и хората свърсват този химн със свободата и демокрацията и забравят че бащата на Ройе де Лил , когато бягали от пеещите Марсилезата войници на революцията , гонещи ги, дали той е авторът на тази песен.
  • 2 mediator37

    0 3 Отговор
    Обамма докара на разходка в Куба освен жена си да се фръцколи с дебелия г.з с шарени г.зовейки, че и двете си дъщери, че и тъщата. Това ако не е корупция, здраве му кажи.
    С държавния самолет, с държавни пари мъкне и тъща си и цялата си рода. Да им имам демокрацията.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Еми и те свят дя видят, че иначе кой знае кога ще им се отвори парашута до отскочат до Куба! Ся американците очевидно, че коткат за нещо кубинците и най вероятно правят контра на руснаците, ама то рано или късно всичко се разбира.