28 Март, 2016 11:06 1 188 1

Белгия, Холандия и Италия арестуваха джихадисти

  • атентатори-
  • екстремисти-
  • джихадисти-
  • арести-
  • белгия-
  • холандия-
  • италия

Белгийските власти искат екстрадирането на арестувания в Италия фалшификатор

Европа е на лов за терористи след атентатите в Брюксел, които отнеха живота на 31 души и раниха 270 други.

В неделя полицията в Белгия е извършила 13 анти-терористични акции в Брюксел и градовете Дьофел и Мехелен, съобщи федералният прокурор, цитирани от ДПА.

Девет души бяха задържани за разпит, но по-късно петима от тях са били освободени, се казва в изявлението на прокуратурата

Германият вестник "Ди Велт" написа в неделя, че европейските органи за сигурност издирват най-малко осем заподозрени, свързани с атаките, извършвани от свързани с Ислямската държава терористи в Париж и Брюксел.

Ислямистите, предимно с френско или белгийско гражданство, се смята, че се укриват в Сирия или в рамките на Европа, съобщава вестникът, позовавайки се на източници за сигурност.

Отново в неделя полицията в Ротердам, Холандия, е арестувала 32-годишен французин, заподозрян във връзки с терористи, планирали атентат във Франция.

Гражданинът на Алжир, който бе задържан в Италия във връзка с терористичните атентати в Брюксел, е отказал да отговаря на въпросите на следователите

Издирваният по искане на белгийските власти Джамал Еддин Уали (40 г.) беше арестуван в събота в провинция Салерно. Вероятно днес той ще бъде екстрадиран в Белгия.

Той е заподозрян във фалшифициране на документи, които са били използвани от някои от извършителите на атентатите в Париж от 13 ноември, включително и за Салах Абдеслам. Следователите се опитват да разберат дали задържаният е снабдил с фалшиви документи и атентаторите от Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    0 1 Отговор
    Няколко джихадиста сте арестували , а те са цели държави които бълват терористи и ги пращат в Европа.Тези как ще ги спрем ,идват наготово и искат алъш - вериш и бакшиш...Че има сценарий тези орди да ни превземат е ясно,но няма ли как ни нормални хора да спрем това безумие...с измислена интеграция .Тези могат да се интегрират само в жива бомба , всички те изповядват една религия и научени да убиват друговерци.В Пакистан поредното доказателство за тяхната нечовешка същност..ЖИВОТНИ и троха не заслужават...Питам аз това ли ги учат ходжи ден и нощ на омраза и терор.