Last news in Fakti

7 Април, 2016 10:55 990 0

Примирието в Нагорни Карабах е било нарушено над 119 пъти

  • нагорни карабах-
  • нарушено-
  • примирието

Продължават нападките между Армения и Азербайджан

Прекратяването на огъня в Нагорни Карабах е било нарушавано 119 пъти през последното денонощие, съобщи ТАСС.

Информацията е на пресслужбата на министерството на отбраната. Според Баку арменските въоръжени сили са нарушили примирието в различни посоки на фронта, използвайки минохвъргачки и тежки картечници.

„В съответствие с оперативната обстановка азербайджанските въоръжени сили са нанесли 125 удара по позициите на неприятеля“, се казва в съобщението.

Силите в Нагорни Карабах също обвиниха азербайджанската армия, че продължава с минометния огън.

През вчерашния ден арменският министър на отбраната Сейран Оганян заяви, че неговата страна е участвала в сблъсъците с Нагорни Карабах в рамките на споразумение за взаимна помощ. Във вторник Азербайджан и Армения договориха прекратяване на огъня.

Напрежението в непризнатата република ескалира на 2-ри април след взаимни обвинения за провокации и военни действия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА