Last news in Fakti

1 Юни, 2016 00:02 1 331 1

Мъжете покоряват Европа

  • мъжете-
  • покоряват-
  • европа

За първи път от векове броят на мъжете започва да изпреварва този на жените

За първи път в преброяване, извършвано от 1749 г. насам, мъжете в Швеция са повече от жените. Подобна е ситуацията в Норвегия, Дания, Великобритания и Германия, съобщи Phyz.org.

Явлението е уникално за страните от Западна Европа, където класически жените са повече от мъжете. За първи път броят на мъжете изпревари този на жените в Швеция през 2015 г., когато те бяха с 277 повече. За една година разликата се е увеличила до 12 000 души. Според учените разликата само ще се увеличава за в бъдеще.

На 105 новородени момчета в Европа има 100 новородени момичета. Въпреки това продължителността на живот при дамите е по-голяма. Броят на норвежките мъже надхвърли този на жените още през 2011 г. В Германия броят на мъжете е силно редуциран в периода на Втората световна война. Съотношението от 86 мъже на 100 жени, обаче вече се е променило на 96 мъже на 100 жени през 2015 г. Подобна картина се очаква във Великобритания до 2050 г.

Феноменът се обяснява с две явления. Първото е повишаването на продължителността на живот при мъжете, а второто големия брой от имигранти от мъжки пол, пристигнали в Европа от Африка и Близкия Изток през последните години.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖидоМасовГро6

    0 2 Отговор
    Време е за нова световна война, която да намали броя на мъжете и да намали дълговете на САЩ!