Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 20:45 2 344 2

България –шампион по отрицателен прираст на населението

  • оон-
  • население
България –шампион по отрицателен прираст на населението - 1
Архив

България е с най-голям отрицателен прираст на населението (-0,7 %) в света според доклад на Фонда на ООН за населението за периода 2010-2015 година, предаде ДПА.

Средното увеличение на раждаемостта в световен мащаб е 1,1 на сто, като най-голям е този процент в Нигер : 3,5 на сто.

Населението на света, което в момента възлиза на 7 милиарда души, може да достигне 10 милиарда през 2100 година и дори 15 милиарда, ако процентът на раждаемостта се окаже по-висок.

Докладът „Състояние на световното население 2011 година” се публикува малко преди церемониите на 31 октомври за отбелязване на прехвърлянето на прага от 7 милиарда души на планетата.

Фондът на ООН за населението изтъква сериозните предизвикателства, предизвикани от демографския натиск при борбата с бедността и защитата на околната среда.

 Така например се очаква светът да се изправи пред дефицит на вода с разлика от 40 % между търсенето и наличните ресурси до 2030 година.

Проблемът с имиграцията също изисква решение: в богатите страни със застаряващо население имигрантите могат да намерят полезна работа, но само ако са по-добре интегрирани и защитени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sas

    0 0 Отговор
    test
  • 2 гявол

    0 0 Отговор
    Предлагам да затворим границите си и след няколко години ще се превърнем в мечтания рай за задушаващото се и ожадняло 15-милиардно население на земята. А останалите тук българи (или цигани) ще сме новите водни шейхове на планетата.