Last news in Fakti

4 Март, 2017 10:45 1 600 13

САЩ: Корупцията спъва България

  • сащ-
  • човешки правва-
  • българия

Излезе ежегодния доклад за човешките права на Държавния департамент на САЩ

САЩ: Корупцията спъва България - 1
Снимка: БТА/AP

Държавният департамент на САЩ представи своя ежегоден доклад за правата на човека по света, съобщи „Ройтерс“.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не представи доклада лично. Това предизвика сериозна критика към него от страна на представителите на Демократическата партия.

„Докладът говори сам за себе си. Ние сме горди с него. Фактите в него трябва да са в обектива. Няма значение кой ги представя“, заяви говорител над департамента.

Докладът казва, че в България гражданските власти са запазили ефективен контрол над силите за сигурност. Корупцията е основен проблем, спъващ действията на правителствата и понижаващ доверието към бизнеса и институциите.

Подчертават се лошите условия в затворите и центровете за задържане. Също така проблемни са и забавянията в съдебната система. Има сигнали за проблеми при интеграцията на бежанците и насилие над деца. Проблем е и нетолерантността към ромите. Наблюдава се дискриминация срещу хората в неравностойно положение и с различна сексуална ориентация. Наблюдава се стигма срещу заразените с ХИВ и СПИН.

Има сигнали за наличие на детски труд. Проблем е и безнаказаността.

Като цяло състоянието на човешките права в света се е влошило. Отбелязват се действията на полицейските власти във Филипините. Там тече мащабна акция срещу наркотрафика. В нея са били избити около 6000 души. Отношението към Русия остава подобно на това от предходните доклади. Отбелязва се, че в страната има тоталитарна система, доминирана от президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    13 6 Отговор
    Браво,такава обективност...просто супер.А за вашата кочинка USA ? Какво казвате? Че е супер демокрация,че е номер едно,но аз съм бил там и съм видял истината.Там е като при нас,но си имат негри и латиноси,които също не подлежат на интеграция като нашите тъмнозелени братчеди...:-)
  • 2 Гост

    14 3 Отговор
    "САЩ: Корупцията спъва България"- не думай, ами спрете да подпомагате хората, които я поддържат
  • 3 меглена пръмова

    6 5 Отговор
    Не може да бъде! Аз я преборих отдавна тая корупция! Бойко, кажи им го, че да поверват!
  • 4 анализатор

    12 1 Отговор
    Няма какво да си кривим душите това е самата истина корупцията е основната причина да сме в това положение. Всички го виждат дори и чужденците само нашите управляващи се правят на луди.
    Корупцията генерира несправедливост и работи срещу държавността и народа, дори и срещу тези, които я практикуват.
    Модела "Кой" се заражда по време на тоталитаризма, свързан е със държавната администрация и корупционните и практики, които тогава се изразяват в услуга за услуга за сметка на държавата. В днешно време се практикува същия метод разширен със вземане на крупни суми пари. Поради това темповете на обогатяване на едни и обедняване на други са много по високи, а отслабването на държавата е осезаемо. Заради корупционните назначения, качеството на служителите в държавната администрация рязко спада. Корупцията действа демотивиращо на качествените служители. Днешните управляващи са със старото тоталитарно мислене "Моето си е мое, а държавното е общо и чуждо". Тогава до някъде можеше да се приеме това, защото държавата беше силна всички активи бяха държавни. Но днес 80% от активите на държвата са в частни ръце и е недопустимо такова мислене. При демокрацията държавата трябва да се брани от всички граждани, кой с каквото може в противен случай проблемите ще се задълбочават още и още докато се разпаднем или докато демокрацията се замени с тоталитаризъм. Развитите демокрации отдавна са разбрали това и затова реагират на най малката индикация за корупция по безпрецедентен н
  • 5 Пенсионера

    10 0 Отговор
    Това е обективната истина, не зависимо харесва или не ни харесва.
    Точно за туй сме последни по всички параметри.
    Интересно , кви хубави неща казва за най демократичния президент на брадския нам народ Русия. И ако продължаваме така да сме в дъното , много хора ще търсят щастието си по света, щот търпението , чакането , тъпченето на място си има граници. Минималната заплата в бг. , в Канада я взимаш на ден . Кадърните ,работливите ще изчезнат масово , и ще се обезлюди България сериозно . Нашата родина трябва да предлага по добри условия за бизнеса и за хората , като шоково вдигне стандарта на живот. КОРУБЦИОНЕРИ НЯМА ДА Я ПРЕМАХНАТ КОРУБЦИЯТА, да си го набием в деформираните си кратуни.
  • 6 Клише

    9 0 Отговор
    Рибата се вмирисва от главата...Или как?
  • 7 Карен

    3 3 Отговор
    за да розвиваться трябва по-малко да гледам в "приятелска съветска Русия" умершую от спад на цените на петрола, и по-малко се интересувам "всемогъщий САЩ" , а повече да разчитат на себе си и на близките равни съседи - Гърция , Македония , Сърбия, Румъния, Грузия, Армения , Молдова , Унгария , Украйна , Словакия.
  • 8 Варна

    7 0 Отговор
    Ааааа Не! - Бойко каза друго!
    Не маже така да говорите.- Той я бори!
    Как така ще говорите против неговите думи? Не може братята така да забиват нож в гърба му... Моля Ви се поправете се immediately! - По възможност now.... - Directly да вземете мерки!
    Вие удряте под кръста, по време на избори! Американски комунистически Тролове! - Ще се обади Боце в Държавният Департамент за да разбере, кой си позволява да му слага ниска оценка и да подкопава доверието!
    Не ви е срам!
  • 9 Акъл нещът, ти пари им дай !

    3 1 Отговор
    Та нали всичко с ваше покровителство у нас се върши? Туй също пари струва! У вас закони ама и у нас - наши традиции!
  • 10 све

    4 0 Отговор
    Всеки, който защищава интереса на Б-я, и не служи на чужди интереси е лош според глупаците.
    Това едва ли ще бъде и БСП, Марешки, ДПС.
    Срамувам се за българи от ГЕРБ,ДОСТ И РБ.
    ТРЯБВАТ НИ НОВИ ЧЕСНИ ХОРА.
    ПП,,ВЪЗРАЖДАНЕ"
  • 11 Нафарфорий

    4 0 Отговор
    този доклад е направен от нпотата в бг барабар с бхк, трябва да отнесем въпроса към тръмп!
  • 12 Шиши

    5 0 Отговор
    Добре че вий ни го казахте щото ний не го знаем...
  • 13 Лотос

    5 0 Отговор
    Американците откриха Америка!Как не ми е дошло на ума,че има корупция?