5 Май, 2017 14:10 4 446 11

Ислямска държава: Ще убиваме християни

  • египет-
  • копти-
  • ислямска държава-
  • абдел фатах ас сиси-
  • александрия-
  • атентат

Джихадистите плашат с нови атентати срещу коптски храмове в Египет

Ислямска държава: Ще убиваме християни - 1
Снимки: БТА/АР

Местният лидер на групировката "Ислямска държава" в Египет предупреди мюсюлманите в страната да стоят настрана от събирания на християни, както и от правителствени, военни и полицейски обекти. Причината е, че ИД щяла да продължи нападенията си срещу "легитимни цели", предаде "Ройтерс".

През миналия месец атентатори самоубийци се взривиха в два християнски храма в Александрия и Танта, убивайки най-малко 45 души. ИД пое отговорност за кървавите нападения. Това бяха едни от най-смъртоносните атаки в страната през последните години.

Името на джихадисткия лидер, отправил заканата в интервю за седмичния вестник "Ал Наба" - издание на ИД, не се съобщава.

Ислямска държава: Ще убиваме християни

Ислямските радикали все по-често вземат на прицел религиозните малцинства в Египет, отправяйки нагло предизвикателство към президента Абдел Фатах ас Сиси, който обеща да защитава християните и другите малцинства от екстремистите.

Ислямска държава: Ще убиваме християни

ИД вече обръща поглед към цели извън своята база на полуостров Синай, подлагайки на допълнителен натиск правителството и създавайки сериозни главоболия на силите за сигурност, посочва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    37 2 Отговор
    И като се знае къде на п-ов Синай им е базата, няколко мощни умни бомби, правят ги на леш и толкова!

    Коментиран от #2, #11

  • 2 майна

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Ами как после ще оправдават толкова много пари за въоръжаване ?
  • 3 SERSEM

    27 3 Отговор
    Аз искам дава избивам амуджи мръсни трябвами само пк 47, и свд снайперскья винтовка драгунова болше не ха4у....................
  • 4 Буда блес ю

    2 8 Отговор
    Ох спокоен съм,аз съм будист.

    Коментиран от #6

  • 5 иии

    8 0 Отговор
    тези от ИД са големи свине,макар че не хапват свинско...
  • 6 Марчо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Буда блес ю":

    Ония най-обичат мъртвите будисти. Не се успокоявай.
  • 7 Марчо

    8 0 Отговор
    Виждането ми е, че първобитно-общинния строй се опитва да превземе напредъка. И май ще успее. Европа е съучастник в това престъпление към човечеството.
  • 8 Патето Яки

    1 4 Отговор
    Атеистите ще си живеят спокойно.
  • 9 Сетен

    2 0 Отговор
    Не ви съветвам, животинки в човещки вид да ицбивате именно "християни"! Защото християнин, означава добър, човечен, почтенн човек и ги има навред. Не ви съветвам, но ви съветвам да се покаете и да спрете тая касапница, над невинни хора! Те са смисъла на ЧОВЕЧЕСТВОТО да съществува, не вие. Аз пък ще препоръчам да се избива всяко животно като вас, което трепе невинни! Докато не изчезне и последното от такива като вас.... И спрете да убивате в името на Исляма и Алах, защото накрая ще ми писне от всичко това и ще наредя на зверовете да излязат от ада. А излязат ли ще ви подгонят и ще ви прегризат кухите брадясали лейки, ще ви подмятат с танковете и гранатометите ви докато пищите. Заврете си лудия "джихад" в пясъка и не го вадете никога повече! Защото и Хадес и вие сте смъртни и може да умрете и за час, ако не бяха именно християните, заради които още сте живи. За да не бъдат заличени добрите хора, човечните, сте търпяни още. Но няма да е вечно. Апропо, на Земята имаше от милиони години различни цивилизации. Повечето бяха заличени, защото станаха като вас... Тази няма да бъде унищожена, но ако така я карате ще дойде прага на търпимост и дори с цената на живота на невинни, то ще бъдете изтребени до корен. Джихад няма бъдеще. Но все още ви има.... За съжаление.
  • 10 незнайко

    2 0 Отговор
    Това вече е прекалено. Щом ще избиват християни, МЕРКЕЛ какво чака ? ХИТЛЕР НАИСТИНА Е БИЛ ПРАВ ЗА ВРЕМЕТО СИ !
  • 11 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Ако я знаят нямаше да са я пропуснали. Нито те, нито пък Израел с които граничат. Проблема е, че Синай е пустиня и планини с размера на половин България.