Last news in Fakti

5 Май, 2017 17:12 3 114 12

САЩ искат НАТО да удари Ислямска държава

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • нато

Настоява се Алиансът официално да се включи в коалицията срещу тероризма

САЩ искат НАТО да удари Ислямска държава - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в САЩ са поискали от НАТО да се включи в международната коалиция за борба с Ислямска държава, съобщи „Билд“.

Смята се, че молбата е била отправена по време на среща на посланиците на страните – членки в Брюксел в сряда. Очаква се темата да е основна и по време на срещата на върха на НАТО на 25-ти май.

Искането е по настояването на президента на САЩ Доналд Тръмп. В момента само някои от страните в НАТО участват в акциите срещу Ислямска държава. Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг вече се обяви за разширяване на ролята на Алианска в борбата с тероризма.

Представители на НАТО все още не са потвърдили новината. За молбата обаче са признали от вътрешните кръгове на организацията. Доналд Тръмп лично ще преговаря за подобно действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупостите които слушаме по новините

    23 16 Отговор
    Кой знае какви глупости подготвят пак, мощна организация като НАТО знае във всеки момент къде и какво праявт терористите, американците ги изпобзват за политически цели - разваляне отношенията между ЕС и Русия и задавяне икономиката на ЕС, тъй като няма как САЩ - пазителят на света да са във Фалит
  • 2 Д'Мин

    22 17 Отговор
    Само един въпрос. Кой доставя интернет на ИДИЛ,за да си пускат пропагандните клипчета? Лошия Путин или някой друг?
  • 3 ЧОКО

    18 21 Отговор
    Кво уро ми търси усия в сирия? Сирия не е сибир . При положение че урковците са там , и морковците ще дойдат , това е ясно .
  • 4 хххх

    16 16 Отговор
    Простотия след простотия
    Театър за идиоти.
    НАТО ще направят поредната глупост.
    Отново ще помагат на терористите, че го закъсаха.
    После сме наред ние на балканите
  • 5 Хахаха

    12 10 Отговор
    Само дето някой зад океана решава кой е терорист, либерал, интелектуал… ...
    Напоследък са и често неразбираеми и се променят, според настроението
    Хахаха
  • 6 onq s konq

    9 4 Отговор
    Това струпване на военни части от цялото НАТО/ВКЛ И БГ/ плюс руснаци ,башарци,бунтовници и иранци на туриторията само на една Сирия си е лудостта та Историята!Естествено ИД просто ще се евакуира в съседни държави поради ЛИПСА НА МЯСТО,а приятелският огън ще бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.Какъв трафик в небето пък ще има,съпроводен с псувни на всички езици-бедна ни е фантазията и точно сега е момента ЙОНЧЕВА да отиде там да прави документално кино!

    Коментиран от #8

  • 7 Марчо

    6 2 Отговор
    Добрютро. А досега какво удрюха?
  • 8 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Само като си представя това което описваш и се хиля до уши :). А Йончевата с бурка ли да бъде или с бански? Все пак там араби няма да останат а само нато.
  • 9 Velizar

    0 1 Отговор
    Tursite svur6ili po golqmata 4ast ot isil koito durjat pulni s orujie i 4ujdi voinici severniq 4ast i sega kazvat kogato rusiq i tursiq seberaha za siriq nqma hilab za zapad ima samo za 6tati i krai
  • 10 Мунчо

    3 0 Отговор
    Има две основни цели на Америка...Германия и Русия ...ние сме просто много лесни на Балканите ,вече сме превзети отвътре! Въпроса е къде ще бъде голямата плячка и цел за да се разположи целия този американски ПВО в Европа!!! Идват страшни времена хора,подготвяйте се за Третата световна....Германия ще я превземат със мюсюлманите ама за Русия просто ще я объркат и то мнооого!!!!!!!
  • 11 VMORO

    3 1 Отговор
    Който е създал Ислямска държава да си я громи. Нас какво ни занимават? Имаме си безброй други ядове...
  • 12 petrew

    1 0 Отговор
    Тия педльовци "хамериканците"се врат там където нещо почне да се оправя!!!Защо не се бият със Северна Корея!!!Защото се иска "Дупе"с пет капак!Там командват Китай и Русия!А тия "идил миндил"са головодници!
    Тичат и стрелят с калашниците!Ама нямат атомни бомби!А "Унчо" ИМА!И Ха са рекли да ги ударят,ще си го получат с вересиите барабар!
    Да го Му го .ухат!!!!