Last news in Fakti

30 Май, 2017 15:40 19 471 27

Горещо! Тръмп заплаши Германия

  • сащ-
  • германия-
  • заплаха-
  • доналд тръмп-
  • ангела меркел-
  • дефицит-
  • търговия-
  • нато

Това ще се промени!, заяви Тръмп по отношение на военните разходи на Германия

Горещо! Тръмп заплаши Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският държавен глава Доналд Тръмп остро разкритикува Германия за търговския й излишък и разходите за отбрана. Думите му идват ден, след като канцлерът Ангела Меркел изрази съмнения в надеждността на Щатите като съюзник.

Президентът на САЩ написа в профила си в Туитър, че американците имат „огромен търговски дефицит с Германия“, а освен това страната отделя много по-малко пари за отбрана, отколкото трябва.

След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп призова натовските си партньори да отделят 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана, защото в противен случай ще трябва да се оправят сами.

„Много лошо за САЩ. Това ще се промени“, написа американският президент в социалната мрежа, която използва като основен канал за комуникация с медиите и обществеността.

Ангела Меркел заяви наскоро, че времената, в което Европа можеше да разчита на други, са приключили в известна степен. Тя подчерта, че европейските страни трябва да вземат съдбата в собствените си ръце.

Междувременно външният министър на Германия Зигмар Габриел се изказа остро за американския държавен глава, обвинявайки го, че е отслабил Запада и е засегнал интересите на европейските страни.

Горещо! Тръмп заплаши Германия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорж

    129 24 Отговор
    Е.ати смешника - все едно гледам Жорж Ганчев
  • 2 Бай Гочо

    137 31 Отговор
    Това е! Ние сме Европа. Никой не може да ни казва какво да правим. Стига. Край. Браво на Меркел. И на нея и писна. Всичко си има граница. На най умерения и дипломатичен човек му дойде до гуша от глупостите който бълват постоянно янките.

    Коментиран от #3, #16

  • 3 десен сектор

    52 39 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Гочо":

    Как никой на не може ? Императора Путин може
  • 4 панов

    70 14 Отговор
    германците вместо за мигранти,трябва да отделят повече за отбрана.казал го е точно

    Коментиран от #24

  • 5 Нафарфорий

    69 22 Отговор
    Тръмп е прав, Меркел за джамии - дава, за арабски подчовеци - дава, за социални помощи на терористите- дава, да речем тез пари да отиваха за подобряване на живота на данъкоплатците ма не отиват. Тъй, че виновна е Меркел и нейните кастрирани пудели, тъй че немците ще подкрепят Тръмп!!!!!!!!!!
  • 6 Чифутите и назначените от тях политици

    50 4 Отговор
    ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И МАФИЯТА.......БАНКИТЕ И МАФИЯТА......

    Коментиран от #7

  • 7 Барчо

    43 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чифутите и назначените от тях политици":

    Докторите и мафията...... Така може да се продължава с още сто примера.
    Стига сме хранили хрантутниците псевдо бежанците. Храним си агресорите поробители.
    Ето ти и определение, което да се довърши. Как се казва този, дето не работи нищо и друг го храни? И как се казва този дето пък го храни безплатно. Като пиша храни имам в предвид с всички съпътстващи блага, които са на същата цена.
    Време е роба да възтане и изгони поробителите си.
  • 8 Morgoth

    43 3 Отговор
    Ако гледаме на НАТО като на защитник на световния мир Тръмп е прав. За съжаление след Студената война НАТО го играе повече проводник на интересите на САЩ, което пък е логично след като те плащат.
    Във всеки случай ЕС трябва да има собствена армия, която да е пропорционална на икономическата му сила. От тази гледна точка критиките и на Тръмп и на Меркел са полезни.
  • 9 123

    13 51 Отговор
    На това му се вика-Храни куче да те лае.Германците явно са забравили какво направиха американците за тях след края на ВСВ.Плана (МАРШАЛ) е това, което възроди победена и рухнала Германия.Но така е в живота(Пази боже сляпо да прогледа). Тия яко вървят към обявяването на IV РАЙХ.UBER ALLES
  • 10 да се вземе предвид

    37 13 Отговор
    Не забравяйте че в Германия идват избори и бабата ще плямпа всякакви небивалици в опит да привлече повече балъци да гласуват за нея.

    Коментиран от #11

  • 11 КОТЛОН

    44 10 Отговор

    До коментар #10 от "да се вземе предвид":

    тръмп е най добрия казва истината за циганите и за всички други маймуно човеци
    как си в нато а не искаш да си плащаш вноските тва да не ее столипиново ток без пари

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дядо Лаврентий

    37 2 Отговор
    За 25 години как се променят времената . Едно време Рейгън призова Горбачов да разруши стената , сега Тръмп и половина Европа строи стени...
  • 16 Европа

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Гочо":

    Тоя че е шут е,а по повод "На най умерения и дипломатичен човек" мисли малко като пишеш,Тая напълни европа с помия която ще я разгребваме столетия и то със сериозни последици.
  • 17 Глупак

    23 2 Отговор
    Ще подкрепи ли Европа проевропейската политика ???????
    Стига вече сме се държали като слуги на Америка.
  • 18 неутрален

    1 11 Отговор
    Опасявам се,че скоро,САЩ може да нападнат Германия!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дойчо

    16 2 Отговор
    Германците това и чакат ,след ВСВ2 те отново ще започнат да правят оръжия(от името на Европа) ,,, очаквайте след 5-6 г в отговор на руските кошници Су,Миг и на Шатските еФ и Меф немците да имат летящи чинии :)
    Очаква се Щатско-Руския театър да свърши ,ще има завръщането на джедаите(немците или Европа)

    Коментиран от #22

  • 21 Дянков

    12 3 Отговор
    Тоя па какви ги дроби , все едно управлява етажна собственост или мол. Продължава си както си знае от преди да стане президент и тва е , усещам поредния му фалит
  • 22 Люк Скайфакър

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дойчо":

    Пише се ДАДЖАЙ
  • 23 гост

    3 3 Отговор
    Честно казано се изкефих на последното изказване на Меркел.

    Ако Светът и Европа иска да оцелее в следващото столетие трябва да се ограничи пагубното влияние на САЩ. Време е икономическата мисъл и отбраната да се развива на регионално ниво, не толкова уж "глобално" , но с център САЩ. Глобализмът и национализмът са антагонисти. Искат ли политиците нациите им да са добре, трябва да мислят основно за тях, а не за интересите и зависимостите си от САЩ. Ама САЩ били основният пазар за продукцията им?! Последните десетилетия се развиха далеч по-големи пазари и като потребление и като доходност пазари от САЩ. Стига сте се кланяли на американците! Гледайте си преди всичко интереса. Да видим дали няма да сте по-добре. Да видим, макар и с няколко години сътресение, къде ще сте след 20 години, къде ще отиде САЩ, без слугинажа и подкрепата на колониите си. Всяка колониална империя има край. Влиянието на американската все повече намалява, което е добре за всички останали.

    Светът се трудно се отърва от алчните монарси с техните кръвни зависимости, дано да успее по-лесно да се отърве и от империалистите в лицето на корпорациите. А ако иска нормално и мирно съществуване, трябва да намали влиянието на банките и на военните.

    Не съм оптимист за написаното по-горе, но се надявам, за доброто на всички то да се случи в някакъв вариант.
  • 24 Не че нещо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "панов":

    Едва ли някой се съмнява в това,че трябва да се дават пари за отбрана!
    Обаче американците са доста цинична - всеки да дава по 2% за отбрана. Въпроса как се харчат тези пари и какво носят на данакоплатците?
    - перо техника и оръжия -основно се доставят от САЩ
    - договори за доставки до , и изкупуване на ресурси от "освободените" държави - щатски фирми
    - работни заплати - най -много пари се връщат обратно в САЩ.

    Един вид гуруто на политиката ни казва,че европа трябва да инвестира в благосъстоянието на САЩ. Да не говорим, че европа изсипва доста пари под различни форми за възстановяване на разрушените от нато държави, докато САЩ им точи петрола например.
    Много удобно за САЩ, но всичко си има край!
  • 25 хахаха

    3 0 Отговор
    Моля автора на статията да ни разясни как, с какво точно и по какъв начин, Тръмп е "заплашил" Германия?!?
  • 26 начо

    1 0 Отговор
    ако не беше американският въздушен мост германците щяха да измрат от глад по време на руската блокада на берлин.да го помнят защото без отбранта пак ще им се случи.в москва вече репетират нов щурм на райхстага
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.