30 Май, 2017 20:57 2 078 1

Оставка в Белия дом – без обяснение!

  • майкъл дъбки-
  • сащ-
  • белия дом-
  • оставка-
  • доналд тръмп-
  • комуникации

Човекът, отговарят за целия комуникационен отдел, е аут

Оставка в Белия дом – без обяснение! - 1
Снимка: Shutterstock

Директорът по комуникациите в Белия дом неочаквано подаде оставка – без обяснение защо го прави, съобщиха американските медии.

Майкъл Дъбки беше назначен от президента Доналд Тръмп през месец март, за да изготви и преустрои стратегията на Белия дом по отношение на медиите.

Не е ясно все още защо шефът на медийния отдел е подал оставката си. Неговото място ще бъде заето от Шон Спайсър, който до този момент беше прессекретар.

Майкъл Дъбки е взел решението още преди първото чуждестранно пътуване на Тръмп като президент, но е изпълнявал задълженията си до завръщането му на американска земя. Президентът първо посети Саудитска Арабия и Израел, след което се срещна с натовските си съюзници в Брюксел.

Оставката идва в момент, когато Белият дом подготвя голяма стратегическа реорганизация, която има за цел да се справи с обвиненията за връзки между предизборния щаб на Тръмп и Кремъл, посочва „Ройтерс".

Още по време на предизборната кампания на републиканеца се заговори за възможни връзки между Тръмп и руските власти. Наскоро президентът уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, в който службите разследваха именно руската следа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Столтенберг

    6 2 Отговор
    Заради изтичането на снимките от атентата в Манчестър е.