Last news in Fakti

3 Юни, 2017 14:51 2 540 2

Драконовски мерки в Кардиф! 2000 униформени по улиците

  • кардиф-
  • уелс-
  • финал-
  • полиция-
  • ювентус-
  • реал мадрид-
  • драконовски-
  • сигурност

Въоръжени полицаи около стадиона, където ще се изиграе финалът в ШЛ

Драконовски мерки в Кардиф! 2000 униформени по улиците - 1
Снимка: БТА/ AP

В Уелс е в ход най-голямата операция по сигурността от срещата на НАТО през 2014 година насам, пише „Скай нюз“. Над 2000 униформени са разположени по улиците на Кардиф.

Тази вечер от 21:45 часа българско време ще се изиграе финалът в Шампионската лига между тимовете на Ювентус и Реал (Мадрид). Над 170 000 чужденци вече са в Кардиф в очакване на първия съдийски сигнал.

Мерките за сигурност са драконовски. Полицията иска да осигури безопасността на гостите на града, защото спортно събитие от подобни размери може да стане мишена на терористичен атентат.

Уелската полиция обяви, че има опит в организирането на спортни събития, включително на ръгби мачове и крикет. Британските медии пишат, че се очаква само за този уикенд феновете да похарчат €50 милиона в Кардиф.

Хиляди привърженици и на двата отбора вече са в града в очакване на мача. Около стадиона е най-засилено полицейското присъствие.

През миналата седмица при терористичен атентат в Манчестър след концерт на американската певица Ариана Гранде бяха убити 22 души, а над петдесет ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    1 0 Отговор
    Алберт Айнщайн умира и пристига на небето. Посреща го самият Дедо Боже:
    – Добре дошъл мистър Айнщайн! За нас е чест! Такъв велик учен и каква велика формула си измислил!
    А Айнщайн отговаря:
    – Остави я моята формула. Нещо е грешна... Аз цял живот чакам този миг та да видя твоята формула - онази по която направи човека. Дайте да я видя моля Ви се. Господ се задърпал:
    – Това са стари работи и нищо интересно няма. Какво толкова.
    Но след дълго настояване на Айнщайн Господ му подава едно смачкано листче:
    – Ето я тази формула...
    Айнщайн чете внимателно, изведнъж се сепва и казва:
    – Но Господи тук май има грешка...?!
    – Е за това говорим… И аз като тебе направих греша и сега си тегля от нея!!!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Вица е страхотен. Не е виновен нито Господ нито Айнщайн ! Виновни са тези, които не вярват нито в Създателя - който и да е той, нито в науката.