Last news in Fakti

7 Юли, 2017 20:30 1 069 5

ООН прие договор за забраната на ядрените оръжия

  • оон-
  • ядрено оръжие-
  • договор

Той не е одобрен от ядрените сили

ООН прие договор за забраната на ядрените оръжия - 1
Снимка: БТА/AP

В ООН беше приет договор за забрана на ядрените оръжия, съобщи „Гардиън“.

Споразумението беше одобрено от 122 държави в централата на организацията в Ню Йорк. То обаче срещна неодобрението на САЩ и другите големи ядрени сили.

Оказва се, че Холандия също е гласувала против споразумението. От САЩ посочиха, че развитието на ядрената програма на Северна Корея е пречка за подобно споразумение.

Споразумението ще бъде отворено за подписи на останалите държави на 20-ти септември. Тогава ще се проведе годишната среща на организацията. Някои дипломати се надяват договорът на ООН да доведе до ядрено разоръжаване. За това обаче ще е нужна подкрепата на големите ядрени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    8 4 Отговор
    Ядрените сили не искат да се разоръжават, защото ги е страх един от друг. В същото време искат С.Корея да се разоражи. Ало... ООН- то, кой ще санкционираме сега?
  • 2 юрист

    3 6 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: То обаче срещна неодобрението на САЩ и другите големи ядрени сили...“ Тцъ, тцъ, тцъ- не можете да се въздържите, нали?:) ВСИЧКИ ядрени сили НЕ СА ПРИЕЛИ договора- не само сащ и не първо сащ! РУСИЯ СЪЩО не го е приела, а според русофилите русия има ПОВЕЧЕ ядрени оръжия от сащ! Знам, че не сте обективни и че умишлено го правите, но задръжте поне малко пристрастията си и ни съобщавайте ФАКТИТЕ БЕЗ ЕМОЦИОНАЛНАТА ИЛИ СУБЕКТИВНАТА ви окраска! Що се отнася до ИСТИНСКИТЕ новини на деня за България, почти не сте отделили място за гласуването на 1во четене на 10 годишната абсолютна давност и промяната в призоваването на длъжниците, както и промените в чл.427 от ГПК...Както и да е- явно е, че вашите читатели не са български граждани и промените в българското заповедно и изпълнително производство не представлява интерес за огромна част от тях...
  • 3 юрист

    2 6 Отговор
    Имах предвид чл.417 т.2 от ГПК , разбира се, а не чл. 427 от ГПК

    Коментиран от #5

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 0 Отговор
    Никво разоражаване само превъоражаване...ядрената и извънземна технологий за военни цели иначе оправия няма
  • 5 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ти нали щеше да ходиш на почивка? Кво стана, стаите в диспансера заети?