Last news in Fakti

11 Август, 2017 06:31 2 167 1

Каталог на черните дупки в галактиката (ВИДЕО)

  • черна дупка-
  • галактика-
  • слънце-
  • млечен път-
  • наса

Американски астрофизици изчислиха какъв е броят на неголемите черни дупки в Млечния път

Каталог на черните дупки в галактиката (ВИДЕО) - 1
Снимка: NASA

Американски астрофизици изчислиха какъв е броят на неголемите черни дупки в Млечния път - те са сто милиона, съобщава сайтът Life.

По разчетите на специалистите в това число са включени споменатите космически обекти с маса от няколко Слънца до стотици пъти с техния диаметър.

Този голям брой изненада донякъде изследователите. А това означава, че черна дупка може да бъде разположена и сравнително близко до нашата Слънчева система.

Учените взели известното от астрономическите наблюдения разпределение на видимите звезди по техните маси. Взимайки предвид кои от тях са били по-масивни от Слънцето, така че в края на своята еволюция да се превърнат в черни дупки, авторите на изследването стигнали до извода, че те са значително по-често срещано явление, отколкото се считаше досега.

За нашата галактика са най-характерни черните дупки, чиято маса не надвишава 30 пъти тази на Слънцето


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    0 0 Отговор
    И да знаете тези
    черни дупки са на САЩ не са нито на Русия нито на С.К а само на САЩ