Last news in Fakti

30 Август, 2017 15:41 1 865 4

Ново послание на човечеството към Вселената (ВИДЕО)

  • космос-
  • космически кораб-
  • нови хоризонти-
  • наса-
  • слънчева система-
  • плутон

Космическият кораб "Нови хоризонти" ще отправи новото послание в началото на 2019-а 

Ново послание на човечеството към Вселената (ВИДЕО) - 1
Снимка: NASA

Научният журналист и космически художник Джон Ломбърг започна набирането на средства за създаването на ново послание на човечеството към Вселената, което да бъде пренесено от космическият кораб "Нови хоризонти", предаде телевизионният канал NBC

Понастоящем сондата изследва Слънчевата система отвъд орбитата на Плутон. Ломбърг вече е участвал в създаването на подобни послания. Техни носители станаха "Вояджър-1" и "Вояджър-2".

Посланието беше изготвено под формата на позлатена информационна плоча със записи на звукови и видеосигнали. Диаметърът й беше около 30 сантиметра и тя беше покрита със злато, за да се избегне въздействието на космическия прах.

В посланието за "Нови хоризонти" ще бъде използвана съвършено друга схема. То ще бъде въведено в бордовия компютър на сондата. На 1 януари 2019 година апаратът ще се намира на 1,6 милиарда километра, далеч зад орбитата на Плутон. Едва тогава ще може да се освободи паметта на компютъра на "Нови Хоризонти" и да бъде качено новото послание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    8 1 Отговор
    — Чел ли си в нашите учебници по история, как сме се озовали тук?
    — Ъ-ъ, не — каза Чар.
    — Очевидно хората са изпратили в Космоса някаква сонда, която дала пълна информация, как да се стигне до това място. В нея имало снимки на човек и всичко останало, което е нужно. Тя била уловена от психлоска станция. И знаеш ли какво открили?
    — Ъ-ъ — опита се да отговори Чар.
    — Сондата, а и самите снимки били от метал, който е голяма рядкост навсякъде и струва цяло състояние. И Междугалактическата платила на правителството шейсет трилиона галактически кредита за координатите и концесиите. Една газова атака и ето ни тук.

    цитат от "Бойно поле Земя" :)
  • 2 Грую

    6 1 Отговор
    Технологиите се развиват, а с тях и носителите на изпращаните послания, от които обаче поне засега никой въобще не се интересува. Вероятно извънземната форма на живот ако въобще съществува ще използва съвсем други елементи от Менделеевата таблица и трептенията издавани от някакви белтъци, научили се да обработват твърдите неорганични вещества по някакъв начин и да ги използват въобще няма да им направят впечатление.
  • 3 ХХХ

    8 1 Отговор
    Що си търсим белята? - не ми е ясно
    Имаше един такъв филм и развръзката не бе много хубава! Точно да се правим на интелигентни и да изпращаме разни "послания".

    P.s. Battleship се казва филма. Не е мн. силен, но съдържа интересни ситуации, които биха могли да станат реалност (в някакъв момент и с подобен подход).
  • 4 Costelo

    0 0 Отговор
    Научният журналист и космически художник Джон Ломбърг!!! Ба! Ся космическия художник като се назначи като директор на проекта със заплата хххххх долара+жената за секретарка и родата за персонал и ето ти още един уреден човешки живот. Чувствам се щастлив!