14 Септември, 2017 15:00 801 0

Мария Габриел положи клетва

  • мария габриел-
  • ес-
  • комисар-
  • българия-
  • клетва-
  • еврокомисар

Мария Габриел пое поста на еврокомисар по цифровизацията

Еврокомисарят от България Мария Габриел положи днес тържествена клетва за независимост, съобщиха Европейската комисия и Съдът на ЕС.

Церемонията се състоя в Европейския съд в Люксембург. С полагането на клетва еврокомисарите се задължават да спазват договорите и Хартата за основните човешки права в ЕС, да изпълняват задълженията си при пълна независимост и в общия интерес на Общността.

Еврокомисарят обещава да не търси и приема наставления от никоя власт, да се въздържа от действия в разрез с длъжността си и да изпълнява задълженията си по време на мандата си и след това.

Мария Габриел пое поста на еврокомисар по цифровизацията през юли. С днешното действие приключва изцяло процедурата по нейното назначаване с мандат до средата на 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА