Last news in Fakti

29 Септември, 2017 13:03 1 412 4

Игра на заложници между Турция и САЩ

  • турция-
  • екстрадиция-
  • сащ-
  • заложници-
  • преврат-
  • гюлен-
  • пастор

Вашингтон изключва възможността да предаде Гюлен на турците

Държавният департамент на САЩ обяви, че дори не обмисля възможността да предаде на Турция проповедника Фетхуллах Гюлен в замяна на американеца Андрю Брюнсън.

През последните дни се появи информация, че президентът Реджеп Ердоган ще предложи на Вашингтон размяна на двамата. Проповедникът е в турски затвор от октомври 2016 година.

Гюлен, от своя страна, е свободен и живее в Пенсилвания. След опита за военен преврат в Турция той беше посочен за организатор на пуча – нещо, което категорично отрича. Турските власти поискаха екстрадицията му, но до този момент не са предоставили достатъчно убедителни доказателства за вината му на американските правосъдни власти.

Говорител на Държавния департамент на САЩ заяви, че „не може да си представи“ подобна размяна да бъде осъществена, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Ердоган заяви преди дни, че Анкара е дала „всички необходими документи“ на Вашингтон за екстрадицията на Гюлен. Неговите последователи от организацията „Фето“ бяха подложени на жестоки репресии след опита за военен метеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 5 Отговор
    ”жестоки репресии”????уволнили ги от работа и на това викат репресии...то в България това е нещо нормално

    Коментиран от #2

  • 2 тъпи фесове

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Уволняването от работа е най малкото.В затвора вкара поне 200 хиляди човека.А в турски затвор репресиите са жестоки.

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "тъпи фесове":

    Така и трябва. Затвора не е курорт като нашите с повече права от надзирателите.
  • 4 батко бугар

    0 2 Отговор
    Вкара ги в затвора, защото и там има напредничави хора, с поглед върху света, различен от признатото в момента! Все пак има и хора, които не забраняват Дарвин в учебниците. Това са училите, "начетени" хора, заемащи позиции в обществения живот. За разлика от тези, излезнали по пътищата да бетонират властта на султана и връщането в 13 в. Точно, както мислят да направят и тук след 10 - тина години - затова си отглеждат всякакви права и свободи!!! И приятели!!!
    Дали ще се получи ще покаже само бъдещето.

    П.С. А ти асенчо, нали уж пишеше само, като не ти е трезва главата. Или си употребил упойващи вещества още в 11,00 часа сутринта?
    Наслаждавай се на свободата в нехаресваната от тебе България. Тук можеш спокойно да употребиш алкохол вкъщи или на заведение. А в Турция султана, като ви върне в 13 в. ще почне най-напред със забраната в заведенията, после и у дома - за по здраво семейно щастие. Ха-ха-ха