Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 16:26 2 104 1

Последен шанс да си купите Леонардо в оригинал (СНИМКИ)

  • леонардо да винчи-
  • аукцион-
  • кристис-
  • спасителят на света-
  • christie’s

Единствената картина на гения в частни ръце ще търси купувач за най-малко 100 милиона долара

Последен шанс да си купите Леонардо в оригинал (СНИМКИ) - 1

Последната картина на гения от Ренесанса - Леонардо да Винчи, притежавана от частно лице, ще бъде предложена на търг в Ню Йорк на 15 ноември от аукционната къща Christie’s, предаде Reuters.

Първоначалната оценка на творбата, собственост на частно лице, е 100 милиона долара. "Спасителят на света" е изключително изтънчено произведение на живописта, изобразяващо Исус Христос.

Картината дълго време се е считала за копие, но преди няколко години експертите удостовериха нейната автентичност.

Последен шанс да си купите Леонардо в оригинал (СНИМКИ)

По-малко от 20 платна, дело на Леонардо, чието творчество е било високо ценено още докато е жив, са оцелели до днес. Всички те принадлежат на музеи или на институции. Изключението е "Спасителят на света". Засега

Последен шанс да си купите Леонардо в оригинал (СНИМКИ)

Преди да бъде изложена на търг, картината ще бъде представена на публиката в Хонг Конг, Сан Франциско и Лондон. Тя ще пристигне в Ню Йорк малко преди наддаването на 15 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чепа

    3 6 Отговор
    За тоя парцал не давам и 1 лв.