Last news in Fakti

24 Януари, 2018 10:39 2 101 7

Северна Корея е ядрена заплаха за САЩ

  • иран-
  • северна корея-
  • сащ

Майк Помпео заяви, че страната работи в сътрудничество с Иран

Иран прави ядрена бомба в чужбина. Това обяви директорът на ЦРУ Майк Помпео, цитиран от Sunday Times.

Според него в момента Иран работи в тясно сътрудничество със Северна Корея по ядрената програма и на двете страни. Помпео подчерта, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е готов да използва ядрено оръжие, за да остане на власт. Според него това е заплаха Корейският полуостров да бъде поставен под тоталитарен режим.

„Северна Корея е много близо до това да постави САЩ в ядрен риск. Трябва да разберем, че ако КНДР разполага с ядрено оръжие, а иранците инвестират в такова, скоро много страни ще поискат да имат свои ядрени програми. В момента наши агенти работят на всякъде по света, за да подсигурят нашата сигурност. Ние работим по блокирането на всяка заплаха и търсим различни решения“, заяви Помпео.

Според Помпео на този етап няма реална заплаха за атака от страна на Северна Корея срещу САЩ. Иран се съгласи да преустанови ядрената си програма през 2015 г., но през 2017 президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини режима, че не спазва споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антиседераст

    26 3 Отговор
    САЩисаните ги тресе атлантическа треска. Ким ги побърка.....
  • 2 СССРБАРЕТА

    18 4 Отговор
    Това състояние има диагноза " ШИЗОФРЕНИЯ" краварите ги е страх от всичко.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Д-р Дулитъл

    3 8 Отговор
    Резултатът в тренировъчни боеве м/у Ф 35 и Юрофайтър Тайфун е 19:0 .19 симулации са проведени и всичките са спечелени от Ф 35.
    За това и европеиските производители се тюхкат ,че пренебрегнаха и не оцениха важността на технорогията стелт.
    И подготвят даместник на Юрофайтър Тайфун който да е вече стелт.

    Коментиран от #5

  • 5 Заключение

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Дулитъл":

    Значи смятай колко трябва да е калпав Юрофайтара , че да губи и от Ф-35 .

    Коментиран от #6

  • 6 Д-р Дулитъл

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Заключение":

    Тоя ли извод успя да направиш ?Всъщност Юпофайтър Тайфун е донякъде сходен със Су 35 ,но се различават във философията си на боя ,а именно ,че при Юрофайтър Тайфун е много повече акцентирано в/у боя от далечна и свръхдаречна дистанция ,което е и философия на изтребителите 5то поколение.
    И Ф 35 и Юрофайтър ползват ракетата Метеор

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Дулитъл":

    Смисления и аргументиран спор с промити русофили ,подкрепен с факти е безсмислена загуба на време и е равнозначен на спор с телевизора !