Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 14:50 2 824 0

Страховита катастрофа с камион в Либия

  • либия-
  • катастрофа-
  • имигранти

Камионът е превозвал 300 имигранти

Страховита катастрофа с камион в Либия - 1
Снимка: Shutterstock

Камион, превозващ стоици имигранти, се преобърна в Либия, съобщи „Дойче Вееле“.

В камиона е имало около 300 души. Той се е преобърна на 170 км. югоизточно от столицата Триполи. Това е станало в региона на град Бани Уалид.

Загинали са около 23 души. Има поне 100 пострадали. Имигрантите са били основно еритрейци и сомалийци.

В момента се води следствие за причините за катастрофата. Появи се призив към международни и хуманитарни организации за осигуряването на помощ на пострадалите.

Пострадалите са били настанени в местни болници. Те обаче не са готови за посрещането на такъв голям брой пострадали. Оказва се, че в болниците са липсвали редица медицински материали.

Либия е един от големите центрове за трафик на бежанци към Европа. От ЕС вече обявиха, че са готови да помогнат на страната за ограничаване на бежански приток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА