Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 12:22 5 711 5

Български рибар е засмукан от течение в Бали

  • българин-
  • течение-
  • бали

Местните власти издирват Костадин Канавров

Властите на остров Бали вече седмо денонощие издирват 40-годишния българин Костадин Канавров, изчезнал във водите на океана по време на подводен риболов. Канавров, който е от Балчик, най-вероятно е бил засмукан от много мощно подводно течение.

Инцидентът е станал рано сутринта на 15 февруари, съобщи местният сайт bali.tribunnews.com, цитиран от dir.bg.

40-годишният Костадин заедно с още двама българи - 42-годишният Любен Ловчев и Данчо Христанов, са наели лодка с капитан местен жител - Кетут Вирда. Около 7.15 часа тримата са се гмурнали и половин час по-късно успели да уловят голяма риба. Тогава Христанов решил да си почине на лодката, а Канавров и Ловчев отново се гмурнали.

Малко по-късно 42-годишният Любен изплувал и също се качил в лодката, но 40-годишният Костадин така и не се появил на повърхността. Двамата му приятели и капитанът на лодката се опитали да го потърсят, но неуспешно.

Те подали сигнал на местните власти. Вече седми ден обаче издирвателната операция няма резултат, а търсенето е силно затруднено заради вятър и силно вълнение. Според местните, районът, където са се гмуркали българите е много опасен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Slavic Vibes

    10 3 Отговор
    Лека му пръст на човека. Вместо да си стои в България, отишъл по чужбината, и ето кво става.
  • 2 error

    4 7 Отговор
    Сега да осъдят капитана дето ги е завел на толкова опасно място.
  • 3 Кирилизатора

    14 1 Отговор
    Не е засмукан от течение . Гмуркач съм от дете . Азотното опиянение, неправилното или ненавременно изравняване на налягането може да доведе до пълна дезориентация, изгубване на представа, накъде е повърхността . Бог да го прости човека .
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    Възможно е да е бил без водолазни бутилки
  • 5 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    БОГ ДА ГО ПРОСТИ
    МЕНЕ СЪЩО МЕ Е ХВАЩАЛО ТЕЧЕНИЕ
    20 МИНУТИ НЕ МОГА ДА ИЗЛЯЗА ОТ ВОДАТА
    ИЗТОЩИХ СЕ ДО ДУПКА