Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 17:25 1 577 6

Ветеран от югоармията нападнал посолството на САЩ

  • черна гора-
  • посолство-
  • сащ

Атаката беше срещу посолството в Подогорица

Ветеран от югоармията нападнал посолството на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Мъжът, който хвърли взривно устройство на територията на посолството на САЩ в черногорската столица Подгорица тази нощ, е бил бивш военен в югославската армия, предаде Канал 3.

В профила си във Фейсбук нападателят, който впоследствие се самоуби, е написал, че е бивш военен, награждаван за заслуги от бившия югославски диктатор Слободан Милошевич, и е против членството на Черна гора в НАТО.

Мъжът, който хвърли ръчна граната в посолството на САЩ в Подгорица, се е самоубил веднага след атаката, съобщиха от черногорското правителство в Туитър.

Самоубийството е извършено с взривно устройство в 0:30 ч. пред посолството. Непосредствено преди това човекът хвърли друго взривно устройство към посолството, най-вероятно ръчна граната.

На сайта си посолството на САЩ в Подгорица препоръча на американските граждани да избягват района. Временно се преустановява и издаването на визи.

Националната телевизия по-рано съобщи, че тялото на нападателя е транспортирано до специализирана институция за установяване на самоличността му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    15 2 Отговор
    Почва се и размирици на Балканите!

    Коментиран от #3

  • 2 ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ

    6 24 Отговор
    Дългата ръка на Русия - Империята на злото
  • 3 батко бугар

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Почва се бабаната ти трънкина. Само това ли успяха да измислят от mit? Ей, не се очертавате да сте някакви мисловни колоси!!!
  • 4 Българина

    4 2 Отговор
    Трябваше да отнесе няколко козяка със себе си, мир на праха му, герой

    Коментиран от #5

  • 5 Дони

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Като мислиш , че е герой що не станеш и ти герой.Човека е мръднал , кой нормален прави безмислени неща и после се самоубива.Това промени ли нещо , освен ако е имал семейство да страдат.
  • 6 Пеньо

    0 2 Отговор
    Познах: сърбите, а зад тях някакво джудже!