23 Февруари, 2018 13:22 2 857 23

САЩ: Русия е виновна за клането в Източна Гута

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Американски представители с нападки срещу руското правителство

САЩ: Русия е виновна за клането в Източна Гута - 1
Снимка: БТА/AP

Русия носи отговорност за кръвопролитията в Източна Гута. Това заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт, цитирана от ТАСС.

„Без подкрепата на Русия към режима на президента Башар Асад, в Сирия нямаше да има такива опустошения и жертви. Призоваваме Русия да изпълнява задълженията си. Задайте на руското правителство въпроса какво прави по въпроса“, заяви Науърт.

Тя подчерта, че атаките в региона показват провала на мирните преговори в Астана. През последните дни сирийските правителствени сили извършиха масирани бомбардировки срещу

Източна Гута. В резултат на това загинаха голям брой цивилни.

Според Науърт положението в Източна Гута е повторение на хуманитарната катастрофа в Алепо. Руски представители обявиха, че в града се намират голям брой бойци, сред които има и членове на терористични организации. Те обвиниха западните медии в дезинформация по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митю

    33 8 Отговор
    По-добре Лавров да и отговори,че аз съм малко циничен.
  • 2 Kcaniba

    34 4 Отговор
    Империята на злото и лъжата фащ!!!
  • 3 ikem

    32 5 Отговор
    Ще подне и някой друг американски инструктор.Няма начин.За това ревът сега,но каквото повикало - такова се обадило.
  • 4 Експерт

    35 6 Отговор
    Айде говедата да не лаят много.
    Лавров им каза: " А вие избихте хиляди цивилни в Сърбия".
  • 5 ikem

    35 3 Отговор
    А най-подлото е ,че американците и т.н опозиция се крият като п.тки за цивилните граждани.Руснаците са хора на честта,за това дадоха и жертви при последната си операция.Някой там ги вкара в капана,наивно са тръгнали,но ще дойде видов ден !
  • 6 no name no face no number

    31 4 Отговор
    САЩ= Сатана
  • 7 буахаха

    18 4 Отговор
    обадил се най големият слон-американкият слон -най големият слон на дървените трупчета.Според сащисаните талибани 13 руснака ги направили на крив макарон и им назначили президент.Ами ако бяха 26 сигурно щяха да ин сложат едновременно два преЦедента с лудата крава и рижият палячо.И това при положение че в гетото имат от 5 години киберармия от 26 000 служители, която се оказал бананов камуфлаж.
  • 8 tost

    29 5 Отговор
    Империята на злото въоръжи,обучи,защити и продължава да защитава брадатите главорези от ислямска държава,виновни за стотици хиляди изклани,убити и изнасилени цивилни в Сирия.
  • 9 ВЛКСМ

    21 5 Отговор
    ТЕ индианците са все,,вода не напита,,те използваха цивилни за жив щит в Сирия за да завземат петролни полета..сега се избиват из училищата..Путин виновен,той им избрал президента.
  • 10 Андрей Николов

    27 4 Отговор
    Русия е поканена в Сирия но ФАЩ какво правят там!? :) И още един въпрос какво правят в България и защо не плащат за престоя си тук? Някой продажен политик да отговори на простия народ...
  • 11 Наблюдател

    7 23 Отговор
    Разбира се, че руснаците за виновни за клането в Гута. Всички знаем, че без разрешението на Путин Асад не ходи дори в тоалетната.
  • 12 Morgoth

    18 3 Отговор
    Факт - без намесата на Русия войната щеше да е свършила, но пък без намесата на САЩ можеше изобщо да не е почнала.

    Коментиран от #13

  • 13 Бай хой

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Що ра? В Либия свръши ли? У Ирак свръши ли? А у Авганистан?
    Верно е че само са започнати.
  • 14 Eee

    16 2 Отговор
    Пак Русия им виновна.
  • 15 ВЛКСМ

    15 3 Отговор
    Асад и Путин виновни..за растреляните ученици,за избирането на Тръмп,иди и се оплачи на арменския поп..
  • 16 Ушанков

    3 18 Отговор
    Нормално за руските нещастниците. Като няма как да си върнат за 7 февруари изсипаха бомбите върху мирните граждани!
  • 17 Мдаааа

    18 2 Отговор
    Уважаеми медии,

    Когато отразявате събитията от Източна Гута, Дамаск, помислете кого подкрепяте. И си задайте въпроса колко са медиите на място, там в Гута, и от кои източници получавате информация? Нека ви подскажа - там няма никакви ТВ агенции, получавате информация от агенциите на джихадистки групи.

    * И. Гута в момента се управлява изцяло от салафитско-уахабитски групи, чийто членове пращат собствените си малки дъщери да се взривяват в Дамаск

    * И. Гута се управлява от групи, които на сектариантски принцип затварят хора в кафези и ги използват като щит във военни действия:

    * И. Гута се управлява от изроди, които ползват деца за щит и ги слагат в кафези пред техните централи

    * И. Гута се управлява от групи, които съвсем официално си признават, че не искат демокрация, а шериат, от собствените им лидери. Лидери, които медиите наричат умерени

    * И. Гута се управлява от салафитско-уахабитски групи, а това са идеологии на саудитския ислям, а не на сирийския традиционен ислям от школата на ханафите. И. Гута са я превърнали в Кандахар, погледнете само жените как вече изглеждат, с класически никаби:

    * От източна Гута ежедневно изстрелват ракети и снаряди по цивилното население на Дамаск, най-многолюдния град в страната. ЗА жертвите, които всеки ден падат там, никой, ама никой не говори:

    *Какво ще кажете на това момиче, което си загуби крака, благодарение на уродите, които вие жалите и наричате "умерени" (някои от тях официално са клоно
  • 18 Мдаааа

    14 3 Отговор
    *Какво ще кажете на това момиче, което си загуби крака, благодарение на уродите, които вие жалите и наричате "умерени" (някои от тях официално са клонове на Ал-Каида):

    * Терористите от и. Гута, официално получават заплати от страни като Турция, Катар и С.Арабия, и съответно удрят най-жестоко известния християнски квартал Баб Тума:

    * Я кажете наистина ли вярвате, че тия уроди, които са готови да убият собствените си дъщери, които слагат хора в кафези и горят хора живи, следвайки логиката наистина ли те не използват хим. оръжия, ами се обвинява Асад и правителството, при това химическата атака в Гута бе извършена в същия ден, в който Сирия покани международни инспектори да изследват хим. атака в Хан ал-Асал. Колко трябва да си тъп, за да не видиш това.

    Надявам се хората да са достатъчно интелигентни да не се връзват на тези загубили всякакви човешки качества журналисти или "информатори

    Daher Lammoth
  • 19 Гост един

    6 0 Отговор
    Послушайте Daher Lammoth, и ако имате малко сиво в главите ще ви светне каква е истината !
  • 20 Наблюдател

    4 13 Отговор
    В източна Гута руските и сирийските пилоти използват забранените от международните конвенции касетъчни и запалителни бомби. Сирия и Русия не са се присъединили зкъм конвенцията за забрана на касетъчните, но са ратифицирали тази за запалителните бомби. Интересното е, че до намесата на Русия в гражданската война в Сирия на страната на Асад касетъчни бомби са употребямвани много рядко. Освен това населението се обстрелва и със РСЗО Град и ракети Точка. Русия носи цялата отговорност за избиване на гражданското население в Гута.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Gost

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Брей, ти си бил опасен наблюдател !?
    От где научи тия "факти" ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТВ Очевидец

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Това се отнасяше за Украинската армия в началото на конфликта в Домбас и си го чел от коментар за там.Те си го и показаха как със 130мм оръдие стреля по жилищен блок на 8 етажа