5 Март, 2018 08:21 3 456 49

САЩ затвориха временно посолството си в Анкара

  • сащ-
  • турция-
  • анкара-
  • посолство

На 5 март посолството на САЩ в Анкара няма да работи от съображение за сигурност, пише в съобщение на сайта на ведомството.

Посолството ще уведоми своевременно, когато възобнови работа. Дотогава ще се предоставят само спешни услуги. Въпроси, които се отнасят до откраднати паспорти или нотариални услуги не се считат за спешни. Събеседванията, издаването на визи и други „планирани мероприятия” се отлагат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    16 27 Отговор
    Поредните американски глупости...толкова са страхливи..
  • 2 ЕХА

    18 10 Отговор
    сигурно ще бомбардират Анкара, започва нова балканска война.
  • 3 Гост

    19 8 Отговор
    Всички чужденци да се изтеглят от Турке. Ще ги бомбардират НАТО - вските сили

    Коментиран от #4

  • 4 ivan4o

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    в това число и бг трябва да вкараш, нали така?
  • 5 Хасан

    9 20 Отговор
    5 милиона кюрди ще дойдат в БГ да избягат от бомбардировките....хахаха....ще сменят генотипа на българина ...хахаха

    Коментиран от #11, #15

  • 6 Синан

    9 21 Отговор
    Турция, да не е толкова лесна като България, че да я бомбардират... но, нали все нещо трябва да пишете против Турция.
  • 7 Тръмпело

    7 11 Отговор
    Краварето се посрааа от всякъде и насраа на всякъде.
    Ва*ща мм,краварска!
  • 8 Барчо

    8 4 Отговор
    Те това се нарича вмешателство. "Съображения за сигурност" . Ха ха. По тази логика в Израел изобщо не трябва да работи тяхно посолство. А по този начин и показват че ще има и други мерки срещу настоящата политика на Турция - свободна де.
  • 9 Комшията

    6 9 Отговор
    Смених името на улицата пред посолството на ул. "Маслинова клонка", но не знаех, че ще ги изплаши толкова! Взема да отворя срещу посолството и магазин за памперси ли?...
  • 10 аве фюрер

    19 4 Отговор
    Поредния американски шамар за гаджалите . На дипломатически език това значи съвсем друго от официалната версия , но явно много от пишещите от носа си повече не виждат ....

    Коментиран от #13, #25

  • 11 Дони

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Няма смисъл да идват в България, те си имат територия и се борят за независимост.В Ирак си има и автономна територия.Така , че бъди спокоен.

    Коментиран от #14

  • 12 mediator37

    17 5 Отговор
    Под всяка статия за турция два турски трола с по 3-5 никнейма изпълзяват от дупките и спамят едни и същи простотии.
    Миризма на овчо.

    Коментиран от #18

  • 13 ivan4o

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "аве фюрер":

    само Ердо да не шамари сащ, че пак ще идват Тилърсън и другите боклуци да се молят.хахахаахахаах
  • 14 Хасан

    1 11 Отговор

    До коментар #11 от "Дони":

    Да ама там няма бели жени

    Коментиран от #16, #47

  • 15 XITLER

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ти България не я мисли .Това вече няма как да стане. Мисли са турция какво ще прави с 40 милиона кюрди, които асимилират турците ,яко виж президента и министрите, на какви приличат-чисти кюрди ХА ХА ХА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 XITLER

    10 4 Отговор
    турците намаляват прогресивно с всеки изминал ден раждат пО 1 най много 2 деца докато кюрдите се множат като бълхи- готино нали? xa xa xa

    Коментиран от #19

  • 18 Хасан

    3 12 Отговор

    До коментар #12 от "mediator37":

    А то си с миризма на свинско...
  • 19 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #17 от "XITLER":

    Влез да видиш брояча на ООН за българското население

    Коментиран от #22

  • 20 ххх

    5 3 Отговор
    Типичните коментари от платените тролове!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 XITLER

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Говорим за 40 милиона кюрди които претопяват турците ,не говорим за България,

    Коментиран от #32, #49

  • 23 касапина

    5 0 Отговор
    Могат да го затворят и завинаги
  • 24 гост

    7 4 Отговор
    Само немога да разбера,защо българина се радва толкова много на тази"новина"???
    Нещо ще спечелили България?В Шенген ли ще влезе, какво,какво...???
  • 25 До капут фюрера

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "аве фюрер":

    Виждат, много повече неща отколкото можеш да си представиш! Например виждат какво е направено в Либия! Ето, виж и ти реалността:

    https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/02/какво-научих-за-либия-и-муамар-кадафи/

    Виждат какво е направено в Египет, Ирак и Сирия! Виждат какво се опитват да правят и с Турция!
    И разликата е, че хората не само виждат, но и предприемат мерки за предотвратяване на участта на народите подложени на "Арабската пролет"! Разликата е, че имат таша.и, да изгонят фонда на сорос, който от своя страна създаде десетки други нпо'та и започна да хапе по-жестоко и подло! Виждат опитите за "оранжеви революции", не се предават и устояват на натиска! Виждат опитите за преврат, излизат по улиците и спират танкове! Въпреки всички външни и вътрешни чакали, продължават да си развиват икономиката с ударни темпове! Правят не само огромни проекти, но и насърчават средният и малък бизнес! Например, ако една турска фирма отвори дъщерна такава в чужбина, държавата плаща наема за офис в течение на една година! Виждат, фюрере, виждат, че само ако имат силна икономика могат да се противопоставят на тези мръсни игри, ако ли не, всичко ще отиде по дяволите..

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 26 Комшията

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "До капут фюрера":

    Май и в България има хора, които реално виждат ситуацията в Турция! Учудващо е някой да вижда това на фона на черният пиар и информационното затъмнение! Много добър и точен коментар.
  • 27 заедно

    4 6 Отговор
    Не се карайте! България, Русия и Турция трябва заедно да изгонят краварските НПО-та от нашия регион. Да си ходят в Кравария.
  • 28 точния

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "До капут фюрера":

    На 10- 20 фирми и аз мога да им платя наема, но икономиката им се развиваше до скоро, никои инвеститор не иска парите си в държава която воюва и банки пред срив ,тяхната икономика надува нашия балон от 2007 и 2008г бум в строителството, който скоро ще се спука, а и всички знаем за ниското качеството на строителството в Турция, още помним какво стана при последното земетресение.
  • 29 XITLER

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "До капут фюрера":

    Говориш глупости държавите в които откриват дъщерни фирми се броят на пръсти, никоя бяла държава не иска да се занимава вече с турци, мoже да има някоя само в Африка и в региони населени с араби

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Синан

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "XITLER":

    Ти остай кюрдите... Турция, е голяма държава! Ама кажи какво ще правите с Циганистан, говоря за България.. преди време бяхме 7 милиона, сега сме много по-малко защото хората всеки ден се изнасят от тука... или по-точно се спасяват от тука, като махнеш Турците, циганите, татарите и мн други който не са българи, вие колко ше останете? Трагнали сте Турция да коментирате..
  • 33 До не/точния

    1 4 Отговор
    Не говори за неща, които не знаеш какъв е мащаба! 10-20 фирми са само от един район на малка община! Не сравнявай с мащабите на България! Това, че "можеш" да платиш наеми на 10-20 фирми е много похвално, а защо не го правиш?
    А за банковата система там, хич не бери грижа, това което казваш, беше допреди десетина години! Много ти е стара информацията, от времената, когато чифутите държаха голяма част от банките и имаше годишна инфлация от около 80-90%. Сега това го има в учебниците по история!
    А за строителният балон пак ли те са ни виновни? Уникална мисъл си изтърсил, няма що!
    А за земетресението, жалко, че така злорадсваш! Да не дава Господ такова нещо тук, защото с жилищният фонд, значителна част от който са течащи панелки, изживели своето време, просто не ми се мисли какво би станало у нас!
    Но добре, че ме подсети и за това! Ти знаеш ли, че държавата прие програма за обновяване на жилищният фонд, която включва всеки един имот, построен преди земетресението през 1999 г.? Т.е. всеки един жилищен блок, при единодушно съгласие на собствениците, в рамките на тази програма се предава на строителна компания, която е задължена да плаща наеми на живущите и да построи нов блок, по завишени противоземетръсни стандарти, като запази квадратурата на всеки един апартамент. В замяна на това, държавата дава правото на строителната фирма да построи няколко етажа (в зависимост от геодезическите показатели) и по такъв начин да обезпечи компенсация и печалба за строи

    Коментиран от #34

  • 34 В продължение до не/точния

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "До не/точния":

    В замяна на това, държавата дава правото на строителната фирма да построи няколко етажа (в зависимост от геодезическите показатели) и по такъв начин да обезпечи компенсация и печалба за строителната фирма! Т.е. и хората си имат нови жилища, и строителните фирми имат печалба, и държавата не харчи пари за подновяване на жилищният фонд!

    Коментиран от #36

  • 35 До капут фюрера

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "XITLER":

    Слушай мойто момче, остани си със свойто мнение, иначе ще вдигнеш температура, ако знаеш истината и мащабите! Турски строителни фирми работят по цял свят! От сащ, които имат пари, до Венецуела, които пък нямат! Как се изкарват пари в страна, като Венецуела ли? Еми много лесно! Строителни фирми отиват там и инвестират в жилищни комплекси свои средства! Тези инвестиции се възвръщат с печалба, но това се плаща от турската държава! А турската държава в замяна на тези капиталовложения получава от държавата Венецуела нефт по низки цени!
    А въпроса за Африка, е много интересен! Защо? Защото в страни, които с десетилетия са били унижавани, подтискани, продавани като роби от страна на многоуважаваните демократични страни, като Франция, Англия, Испания, Португалия, Нидерландия, Белгия (да ме извинят, ако съм забравил някой "демократ") сега се започва със същата формула, като с Венецуела! С Алжир миналата седмица се подписа договор за производство на полимери с бюджет от 1млрд ! Ама ти, откъснат от реалността, в рамките на тесногръдието на злобата и завистта, няма как да ги знаеш тия работи...

    Коментиран от #37

  • 36 точния

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "В продължение до не/точния":

    Явно си някакъв махленски разбирач,човек не може да злорадства на гърба на нещастието на другите ,но всички знаят че в турция не се строи качествено ,крадат се пари и се спестяват материали както е и у нас, ако си малък прочети за земетресението и пясъка в основите вместо бетон ,а турция открива фирми главно в цигански държави, никой на запад не ги иска. Вижте само какво става в Германия Австрия Холандия на нормалните хора не им харесва исляма, малко късно но все пак се осъзнаха какво може да стане от прекалена толерантност.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ооооо

    4 1 Отговор
    обявете им война на Туркия, бе!
  • 39 въх

    5 3 Отговор
    Пренастройват системите, то е ясно!
    Край с Туркето - станаха омразни врагове на САЩ, с всички последици от това !
    Сега пък Путин ще ги еве колкото си иска - под ръка са му.
  • 40 До не/точния

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "точния":

    Заповядай ми на гости в Истанбул, за да видиш какво значи качество в строителството!
    Хем да ми донесеш една кайсиева, че да се напием по комшийски! Мезета и софрата от мен, хем времето се оправя (то и като има дъжд е чисто, не е кално)

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Slavic Vibes

    1 1 Отговор
    Добре правят ФАЩ. Махат се от региона. Сега да последва Ново Село, и всичките им консулства и посолства от БГ. Марш.
  • 43 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    почвайте ги фесовете от всякъде
    гърци американци французи германци
    огън по турчилята
    огън и жупел
  • 44 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    турците трябва да си платят за стореното през османска империя
  • 45 българин

    1 1 Отговор
    Ами Синан и Хасан какво точно мразите в българите? и като ви е толкова мила Турция ами прав ви път никой не ви задържа тук.
  • 46 чудя се

    1 1 Отговор
    Ами да чудя се след като толкова хубаво в Туркистан що никой не имигрира там ? Чакам Хасан иСинан да ме светнат
  • 47 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Що черни ли са там жените ве 😁😆😄. Да не мислиш че като доидат ще се разминат със сестра ти и дъщеря ти ,само щото сте помаци 😄😁😃 смешен си ти
  • 48 Георги

    0 0 Отговор
    Не плюйте Турция и Русия.Да си знаем мястото.Ние сме половин град-мегаполис.Не се карайте с комшията-няма файда.Като има проблем в къщи отиваш първо при него.,,Къща ли купи или комшия,,-поговорка.Брат ти може да е далече.Сигурен съм,че плювачите на съседите не са ходили на гости там(в Турция).И още-ако си независим икономически там ще си купиш машини,каквито ти трябват на цени за нас.Става бързо-хем екскурзия,хем работа.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.