Last news in Fakti

9 Март, 2018 14:07 4 350 6

Северна Корея изненада САЩ

  • сащ-
  • рекс тилърсън-
  • северна корея

Рекс Тилърсън призна, че не е очаквал промяната в позицията на страната

Вашингтон е изненадан от предложението на Северна Корея. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от France 24.

Северна Корея показа готовност за преговори по време на разговори с представители в Южна Корея. Тилърсън коментира промяната по време на посещение в Джибути.

Според него през последните седмици севернокорейският лидер Ким Чен-ун драматично е променил позицията си.

„Честно казано това ни дойде доста изненадващо. Ние сме готови да разговаряме с тях, но на този етап не става въпрос за преговори“, заяви Тилърсън.

САЩ получават съобщения от КНДР основно през Южна Корея. Южнокорейският президент Мун Дже-ин определи обрата в преговорите като „чудо“

От Китайското външно министерство вече изявиха надежда, че всички страни „ще покажат политически кураж“, за да разрешат въпроса. Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази готовност на разговори, но подчерта, че ООН не бива да гледа на това като на официални преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 6 Отговор
    Империя на злото -фащ!
  • 2 Робот

    23 6 Отговор
    Ун ги изненада с предложение за преговори, Путин ги изненада с нови оръжия, абсолютни комици.
  • 3 Реално

    18 4 Отговор
    Промяна в позицията на С.Корея няма-факт...Остава си условието,САЩ да не правят учения в близост до корейската граница и да сменят бандитската риторика спрямо С.Корея. Тоя палячо да не си мисли,че е постигнал някакъв успех..ами не е. Реално С.Корея се сдоби с я.оръжие и отук нататък с този факт трябва да се съобразяват. И за това са виновни единствено САЩ---те ги предизвикаха да започнат ядрените разработки-и така целият свят получи един лудак с ядрени бомби-благодарение на Вашингтон...

    Коментиран от #5

  • 4 Сенко

    10 3 Отговор
    Изненадата по скоро е кой да е уплашен,че да купува американски оръжия за милиарди без пазарлъци. Там е изненадата!!!!
  • 5 толерантен

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    И що да е "лудак" Ким? Щот си варди страната от втори американски геноцид ли!? Не е "лудак" той, ами са зомбита онези, които си формират отношението за света около нас, от сдъвканото и изплютото от т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност".
  • 6 Тансел м

    9 4 Отговор
    Ким не трябва да води преговори а да оглави световен фронт против саш и саш да пъдат унищожени като раса ген и население и в тамошните територии да се населят други народи и да се смени световния ред