Last news in Fakti

10 Март, 2018 09:36 1 867 1

По-строг контрол върху продажбата на огнестрелни оръжия

  • сащ-
  • флорида-
  • стрелба-
  • оръжия

Законът повишава минималната законова възраст за купуване на пушки на територията на Флорида от 18 на 21 години

По-строг контрол върху продажбата на огнестрелни оръжия - 1
Снимки: БТА/АР

Губернаторът републиканец на щата Флорида Рик Скот подписа закон за по-строги изисквания за продажбата на огнестрелни оръжия, три седмици след стрелбата в местно училище, при която бяха убити 17 души, предаде Reuters.

Законът повишава минималната законова възраст за купуване на пушки от 18 на 21 години, въвежда триднвенен изчаквателен период за покупка на всички видове огнестрелни оръжия, а не само на късоцевни като досега и забранява приспособленията, които дават възможност за автоматична стрелба с полуавтоматични пушки. Законът също така разрешава на желаещите учители и други училищни служители да бъдат въоръжени на територията на училищата.

Текстът бе приет от щатския Конгрес на Флорида по-рано тази седмица.

Скот заяви, че не е убеден в полезността на мярката за въоръжаване на учители и други училищни служители.

По-строг контрол върху продажбата на огнестрелни оръжия

"Радвам се обаче, че тази разпоредба в закона не е със задължителен характер, така че прилагането й зависи от местните власти. Ако някои окръзи не искат да я приложат, те могат просто да откажат", посочи губернаторът на Флорида.

Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия заведе дело във федерален съд с искане за отмяна на закона с аргумента, че той нарушава конституционни права на американците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    2 0 Отговор
    А лелките в детските градини невъоражени ли да ходят ?