23 Март, 2018 12:55 2 806 9

Господ наказа Саркози (СНИМКИ)

  • никола саркози-
  • ахмед гадаф алдам-
  • либия-
  • муамар кадафи-
  • сейф ал ислам

Братовчед на полковник Кадафи заяви, че знае за милионите евро, за които се смята, че Саркози е получил от Триполи

Господ наказа Саркози (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Обвиненията срещу бившия френски президент Никола Саркози са "божие наказание" за ролята му в подкрепяния от НАТО бунт, при който беше свален и убит либийския лидер Муамар Кадафи, заяви неговият братовчед Ахмед Гадаф Алдам, цитиран от АР.

Алдам, който в момента се намира в Кайро, заяви, че знае за милионите евро, за които се смята, че Саркози е получил от правителството на либийския авторитарен лидер. Повечето либийци, участвали в превеждането на средствата, са в затвора, мъртви или се опасяват да не бъдат ликвидирани, добави той.

Господ наказа Саркози (СНИМКИ)

Господ наказа Саркози (СНИМКИ)

Френските следователи проучват обвинения, че режимът на Кадафи е дал на Саркози 50 милиона евро за кандидат-президентската му кампания през 2007 година. Бившият френски държавен глава отрича всички обвинения.

По време на президентския мандат на Саркози Франция застана начело на водената от НАТО въздушна кампания в подкрепа на либийските бунтовници.

Синът на покойния либийски лидер Сейф ал Ислам Кадафи заяви, че е готов да предостави на френското следствие доказателства за незаконното финансиране на предизборната кампания на Саркози, предаде ТАСС.

Господ наказа Саркози (СНИМКИ)

Сейф ал Ислам твърди, че разполага с доказателства и че самият той е бил свидетел на предаването на аванса, извършено в Триполи. Първата вноска била получена от Клод Геан, ръководител на предизборната кампания на Саркози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 умен

    20 0 Отговор
    Господи,слез и си прибери вересиите,защо се бавиш!?
  • 2 Bil

    0 5 Отговор
    Ще поведе чуждестранния легион срещу Асад.
  • 3 Топлата вода

    19 2 Отговор
    Дано поне тази от..ре. пка влезе зад решетките. А Франция да кажат колко петрол смучат без пари от Либия всяка година след като участваха в съсипването на държавата. След ФАЩ разбира се.
  • 4 jambazina

    12 1 Отговор
    Да им е за урок на арабелите, колко може да се вярва на западни партньори, и дали може да се купува приятелство.

    Коментиран от #5

  • 5 Глупак

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "jambazina":

    Aко можехме да се учим от чуждите грешки….
  • 6 мъка

    6 3 Отговор
    А бе някой помни ли по кое време и заради кой бяха освободени Българските сестри в Либия?

    Коментиран от #9

  • 7 Кака Гинка

    6 1 Отговор
    За Саркози не знам,но определено е наказал Франция със сегашният ѝ президент...
  • 8 ГОЦЕ

    4 1 Отговор
    А НАШТЕ ХОДЯТ В КАТАР , ЗАЩО ЛИ!?
  • 9 урко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мъка":

    Помня, че фам.саркози беше нещо проводник на това, иначе беше платен откупа от някакво арабско шейхство на свободата им. Така, че саркозитата бяха само парламата.