Last news in Fakti

27 Март, 2018 22:02 1 760 2

В Зимбабве изнасят слонова кост на черния пазар

  • слонова кост-
  • зимбабве-
  • разследване-
  • полиция-
  • контрабанда-
  • грейс мугабе

Първата дама прикривала своите действия

В Зимбабве изнасят слонова кост на черния пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Зимбабве потвърди, че разследва бившата първа дама на страната Грейс Мугабе. Тя е заподозряна в прибирането на милиони от нелегален износ на слонова кост. Говорителка на полицията е заявила, че има доклад по случая и е в ход полицейско разследване.

Правителственият вестник "Сънди мейл" написа, че според природозащитните ведомства Грейс Мугабе "е изнесла големи количества слонова кост за Китай, арабските емирства и Съединените щати". В техен доклад, цитиран от вестника, се твърди, че тя прикривала своя трафик, разпореждайки на държавната администрация да издава разрешителни за износ на слонски бивници с невярно съдържание, съобщи БНР.

Те били записани като "подаръци" за чуждестранни лидери. "Веднъж изнесени от страната, тези "подаръци" били добавяни към други пратки и отпътували за черния пазар", уточнява изданието. "Сънди мейл" очаква Грейс Мугабе скоро да бъде разпитана от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    Дали мина от там Ердоган за бизнеси?
  • 2 Аслан

    6 0 Отговор
    Преди време писах с някой от др.ми никове
    АКО Африка бъде оставена на черните ще избият вдички животни и даже ще изклцопат и термитите по - мързеливи от тази раса няма на тази планета! Мислят за не повече от 1/4 часа напред.В Зимбабве е било Рай докато не изгонват белите от там сега ги търсят ама ядец да си сърбат попарата от мравки и да умират от глад! Влизаш в хотел и до водопадите Виктория сервират ти топла бира и като върнеш сервитьорката и си поръчаш студена ти отговаря - За белите сервираме топла и ти се чудиш какво става и дали не сънуваш