26 Май, 2018 01:36 1 530 5

Куба ще следва идеите на Кастро

  • куба-
  • кастро-
  • мигел диас канел

Новото ръководство ще се придържа към идеите на революцията

Новото ръководство на Куба, оглавявано от новия президент Мигел Диас – Канел, ще продължи да развива идеите на Фидел Кастро и брат му Раул, съобщи Дарик.

Това заяви вицепрезидент на Съвета на министрите и министър на икономиката и планирането на Република Куба Рикардо Кабрисас при откриването на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

"Новият председател на Съвета на министрите ще осигури приемственост и се ангажира да развие идеите, които Фидел Кастро въдвори", каза той.

Кабрисас подчерта, че положението в Куба е спокойно и няма вълнения по повод приключването на избирателния процес. "Ще се съсредоточим в промяна в поколенията, а не в политиката", добави той.

Кабрисас приветства необходимостта от създаване на доверие в икономиката. "В днешния свят доверието играе много голяма роля", каза той. "Ние вярваме, че днес нашата планета се нуждае от мир, защото няма мир без прогрес и прогрес без мир".

На форума той осъди търговските войни и политиката на протекционизъм, която преживява възраждане в съвременния свят. "Такива действия унищожават атмосферата на доверие, която е толкова необходима в днешния свят", заключи Кабрисас.


Форумът ще се проведе от 24 до 26 май и предвидените събития са обединени от мотото "Създаване на икономика на доверие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 F-57 Грипен

    11 4 Отговор
    Куба помни мизерията която САЩ донесе на острова преди революцията! Куба никога няма да забрави!
  • 2 Бесен Язовец

    4 6 Отговор
    Куба е опитен комунистически полигон и ще продължи да прави експерименти с народа си, ще следва идеите на Кастро, Ленин, Маркс, Енгелс и бля бля...) Простотията на кубинските комуняки, край няма !
  • 3 Ford Prefect

    8 4 Отговор
    Кубинците повече никога няма да бъдат опутребявани от капиталистите от континента Че Гевара и Кастро са велики МЪЖЕ!
  • 4 гост

    7 3 Отговор
    Никога няма да е същото без Фидел. Стария вълк седеше като трън в задника на краварите. Дано революцията му продължи и сега след смъртта му, макар и да се съмнявам. Фидел ще остане най високия рейтинг завинаги в историята след ВСВ.
  • 5 гост

    5 3 Отговор
    Точно сега разбирам великата мисъл на ел коменданте "ЧОВЕЧЕСТВОТО ЖАДУВА СПРАВЕДЛИВОСТ" и мисля, че тя ще дойде. С тази мерзка подлост от политиците ще се разпали голяма война търсеща справедливост.