Last news in Fakti

13 Юли, 2018 20:20 2 955 14

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руснаци

  • сащ-
  • робърт мълър-
  • руснаци

Това беше обявено от специалния прокурор Робърт Мълър

Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър повдигна обвинения срещу 12 руснаци отспецслужбите, съобщи Politico.

Те са обвинени, че са извършили хакерска атака срещу Националния комитет на Демократическата партия. Смята се, че целта им е била да саботират кампанията на партията за президентските избори през 2016 г.

Информацията беше потвърдена от заместник – главния прокурор Род Розенстийн. Това става само няколко дни преди срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп с руския държавен глава Владимир Путин.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу 13 руснаци още на 16-ти февруари. Смята се, че руските хакери са отговорни за изтичането на данни от кампанията на Хилари Клинтън.

По този начин вероятно те са помогнали за избирането на Доналд Тръмп. Тръмп отрича да е свързан със случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукча

    17 2 Отговор
    Поредната серия в тая Игра на тронове ...да се направи нов сериал трябва, вдъхновен от съвремената политика ...
  • 2 Гост

    22 5 Отговор
    Бееее тия не са найграха ощееее.Играйте си с огъня,пък да видим,до къде ще я докарате работата!!!!
  • 3 Хахаха

    22 2 Отговор
    Сега биха свидетелстали, че ги е накарал лично Сталин, Ленин,… ...или дядо Мраз.
    Хахаха
  • 4 мазут

    20 3 Отговор
    Ако е вярно, че хакери /сега са от Русия/ са помогнали на бай Дончо, значи изборите са били нечестни! Нека да има импийчмънд и нови-"честни" избори, нали има правов ред в САЩ...По принцип, превратите са по-честни, например в Украйна...
  • 5 Ганчо

    6 7 Отговор
    Ся, ще ги пуснат с червената бюлетина на Интерпол и става страшно! 😂😂😂
  • 6 Грую

    21 4 Отговор
    Е тия ореваха света. Все от нещо са недоволни. Типична женска психология- не е на тяхното и веднага санкции - няма топла супа, няма секс! Затова и терапията която го чака е същата - бой, е...не и руски казачок.
  • 7 среднощен

    10 0 Отговор
    Казва се: "вътрешен натиск"! Трябва да се отстояват "конкретни" интереси! Малко ще "повдигнат" завесата..., но няма да отворят "кутията на Пандора"! Никой, все още, няма нужда от това да стане ясно, че "свръх елитът" не е в официалната власт! Четете "между редовете" и ще намерите "логика" в "цирка" наречен " свободни избори"!
  • 8 Айде

    9 1 Отговор
    Аз казвам да идат в Русия да ги арестуват и да ги закарат в САЩ.А ако се опъват да стоварят самолетоносачи,изтребители да показват мускули на пияния руснак,да видим дали ще се уплаши.Да ама надали .Май няма да им стиска докато не си стиснат ръцете с продажните руски политици.И о чудо тези хакери изведнъж ще им се прище да отидат на почивка в страна членка на НАТО и оттам в САЩ.

    Коментиран от #9

  • 9 Русия е кочина

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "Айде":

    Ще ги спрат със Су 57 ли ?
    Или с Армата ?
    Ха ха ха ха

    Те сави ще им ги предадат ,ще видиш

    Коментиран от #10

  • 10 Знаещ

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Русия е кочина":

    Защо да ги спират с танкове и ракети? Имат достатъчно ядрено оръжие, за да не смее никой да ги нападне. Дори и малоумните американци го разбират това, а борещия се за някой цент от козяк не го проумява.
  • 11 Айде

    1 3 Отговор
    Абе ква война ква атака ?Нали писах ,че продажните руснаци сами ще ги продадат тези хакери.Ще ги изпратят в някоя страна на безплатна почивка,там ще ги заловят и екстрадират в САЩ.Защо да воюват,като трябва да се усъвършенстват компютърните технологии в полза и на двете държави.Да не си мислите,че заловените хакери лежат в затвора както нацистките инженери и те ще разкрият някои неща кое как трябва да се прави.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Yankee

    1 1 Отговор
    СМОТАНЯЦИ
  • 14 Бате Борко

    2 0 Отговор
    Американците осъзнават ли, че ако демократите си върнат контрола в Конгреса тази есен, импийчмънта на Доналд Тръмп вече става неизбежен и необратим напролет или на лято догодина ? Това също значи, че ако тази процедура по отстраняване срещу Тръмп е успешна то 46-ят президент ще се казва Майкъл Ричард Пенс. Само да кажа: Ако вицепрезидента Майкъл Пенс стане президент той ще бъде по-опасен от Тръмп, защото е религиозен консерватор в стил Ердоган само че в евангело-католически вариант.
    И най-важното: Този импийчмънт ще поднесе на тепсия победата на демократите на президентските избори през 2020г.
    Ще бъде пагубно ако всичко това стане.