Last news in Fakti

30 Юли, 2018 11:26 1 864 2

Лошото време оставило десетки българи на „Лутън”

  • wizz air-
  • полет-
  • българи-
  • лутън-
  • лондон
Лошото време оставило десетки българи на „Лутън” - 1
Снимка: М. Богданова ©

На 27 юли 2018 г. десетки българи останаха на летище „Лутън” в британската столица. Част от пътниците са получили билети за полети за датите 30 и 31 юли. Тези, които обаче искат да им бъде възстановена сумата, трябва да подадат официално искането си на wizzair.com.

От авиокомпанията уточняват, че причина за отменянето на полета в петък вечерта са били „тежките метеорологични условия (гръмотевични бури)” на летище „Лутън”. Това е възпрепятствало кацането на самолета на въпросното летище, което от своя страна е довело и до отмяна на следващия полет, който е бил Лондон-София, уточняват от авиокомпанията.

Пътниците се оплакаха, че 20 часа са стояли на летището без въобще да им е предложен хотел – нещо, което е задължително при подобни ситуации. От авиокомпанията обаче заявиха, че „на засегнатите пътниците е оказано необходимото съдействие в съответствие със действащите европейски регулации и политиката на Wizz Air: всички пътници са информирани за промяната и са им предложени хотелско настаняване, ваучери за храна, както и безплатна резервация за някои следващите полети до София, в зависимост от наличността на местата”.

Авиокомпанията прави всичко възможно, за да държи всички пътници добре информирани и да им осигури необходимата помощ. „Въпреки че климатичните условия са извън нашия контрол, Wizz Air искрено се извинява на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Но безопасността на пътниците и екипажа са приоритет номер едно за нас!“, пише в съобщение до медиите авиокомпанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 1 Отговор
    Е, добре. Случва се. Голямо реване!
  • 2 ШОП

    3 0 Отговор
    Случва се. Конкуренцията от райънеър нарочно раздухват всяка неволя на уиз из медиите посредством платени публикации. последният път беше драма че двама трима пътници им било отказано да се качът на самолета поради овърбукинг, но никой не писа че им е предложена сума пари за да се качът на следващия полет който беше няколко часа по късно. И след този случай уиз съкратиха половината си дестинации от бг и увеличиха цените. Ако уиз напуснат бг пазара, райънеър ще вдигнат цените яко поради липса на конкуренция ище се върнем пак във миналото когато се плащаше по 500 600 лв за билет в едната посока. Толкова!