Last news in Fakti

6 Август, 2018 07:58 6 066 3

Акула уби турист край курорт в Египет

  • марса алам-
  • египет-
  • курорт-
  • акула

Подобни нещастни случаи в района са голяма рядкост

Акула уби турист край курорт в Египет - 1
Снимка: Shutterstock

Чешки турист е убит от акула в Египет край курорт на Червено море, съобщи представител на местните власти, цитиран от AFP.

Това е станало в четвъртък на 20 км северно от Марса Алам в популярна за гмуркачи зона, където обаче има и акули, заяви председателят на общинския съвет на града.

Местни медии съобщиха по-рано, че тленните останки са намерени на един от плажовете на Марса Алам.

Чешкото посолство в Египет и египетският министър на здравеопазването работят заедно по предаването на тялото, добави източникът.

Подобни нещастни случаи са голяма рядкост. През 2015 г. германски турист бе убит от акула в същата зона в Червено море. През 2010 г. германка загина, а четирима туристи бяха тежко ранени при нападение на акули край плаж в курорта Шарм ел Шейх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришата

    0 4 Отговор
    Глад голям
  • 2 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    А ТАКА
    ДРУГИЯ ПЪТ КАТО ГИ ХВАЩАТЕ В МРЕЖИТЕ ПАК ГИ ПУСКАЙТЕ
  • 3 Жоро

    0 1 Отговор
    Не е проблемът в това, че ги пускат, а в това, че ги хранят, за да правят шоу на туристите по екскурзиите. Това не са катерички, а хищници. Човекът, като най-умен(уж) е виновен, както винаги, впрочем!