Last news in Fakti

8 Август, 2018 16:09 1 980 4

Историческо! Израел и "Хамас" се помиряват

  • израел-
  • ивица газа-
  • хамас

Еврейската държава и старият враг подписват споразумение до края на август

Историческо! Израел и "Хамас" се помиряват - 1
Снимки: БТА/АР

Израел и старият враг "Хамас" се очаква да подпишат споразумение за прекратяване на огъня до края на август. Това съобщи представител на палестинската организация, цитиран от израелския в. "Аарец".

Източникът е заявил, че първата фаза от споразумението ще включва двеседмичен пробен период. Сделката предвижда премахване на ограниченията за внос на продукти в ивицата Газа.

Според източника режимът на тишина ще продължи най-малко пет години. Споразумението също така включва освобождаването на израелски граждани и връщането на останките на двама израелски войници, убити по време на конфликта през 2014 г.

Двете страни са се договорили и да призоват за създаване на пристанище в Газа.

Историческо! Израел и "Хамас" се помиряват

Наскоро представител на Тел Авив заяви, че няма да има нормализация без връщането на израелските граждани и останките на убитите войници в Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко

    9 0 Отговор
    А дано, ама надали!
  • 2 гост

    8 0 Отговор
    Тия сме ги слушали и преди.
  • 3 Пънчев

    2 1 Отговор
    Да бе, вервам много.
  • 4 Вили

    1 2 Отговор
    Хамас са изроди и никога няма да се откажат да тероризират докато ги има. Трябва да се ликвидират и ще има мир. Хамас избиват децата си. За тях човешкият живот е нула. Трябва да се заличат от лицето на земята!!!