Last news in Fakti

5 Септември, 2018 09:48 2 771 17

Откриха десетки убити слонове

  • ботсвана-
  • бивни-
  • слонове-
  • убити-
  • африка-
  • трупове-
  • кост

Едно от най-страшните бракониерски деяния в Африка

Откриха десетки убити слонове - 1
Снимка: БТА/ AP

90 мъртви слона без бивни бяха открити в Ботсвана от благотворителна организация. Това е едно от най-страшните бракониерски деяния в Африка. Повечето от убитите животни били големи мъжки слонове с тежки бивни. Откритие било направено по време на проучване, водено от различни организации и Министерството на околната среда.

Страната е с най-голямата популация на слонове в Африка - над 135 000. Броят на животните е спаднал с около 111 000 през последното десетилетие. Годишно се избиват около 30 000 слона. Основната причина за това е търсенето на слонова кост.

В Азия бивните се продават за около 1000 долара килограма, предаде Нова телевизия. Слоновете в Замбия и Ангола са избити до границата на изчезване и сега бракониерите са се насочили към Ботсвана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апартейд

    29 0 Отговор
    Отдавна се знае че Африка бъде ли оставена на черните ще изтребят животните до подледния скакалец

    Коментиран от #2

  • 2 аналитик

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Апартейд":

    Аз не мразя черните. Не ми харесва да се засдлват масово тук, зото се разрушават еврошеидните народности, а не, защото са чефни. Нека си живеят там, но да не тормозят нас. И те са хора като нас, но с черен цвят на кожата. Генетична модификация на човешки гени. По-важно е възпитанието на хората. Да ги научат да не правят повече от 1-2 деца лт семейство мъж и жена, да няма канибализъм, защлто го имало сред някои, да не се толерират тия бракониерства, и други злини и ще заживеят по-добре и няма и да имигрират насам. ВЪЗПИТАНИЕТО Е ВАЖНО, а цвдта второстепенен.

    Коментиран от #3

  • 3 Апартейд

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "аналитик":

    Никакъв аналитик не си! Не си бил там и затова говориш така! Те не са като нас! Те не обичат да работят ! Те не се грижат за здравето си,те не ценят природата,малко са които са разумни. Защо не интегрираш черните в БГ.които са ти под носа? Можеш да научиш само човек който иска да научи а тези които не искат не можеш!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 аналитик

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Апартейд":

    Напротив, аналитик съм и познавам доста неща. Не им се работи, ащото така са свикнали много. Но и много работят. Това е до две неща навика и високите горещини. Опитай да работиш при 40 градуса всеки ден и кажи работи ли ти се?! Едва ли? Аз съм против заселването им тук, защото ще се доунищожи като народ България, а не защото са черни. Когато докараш крокодил тук той нарушава местните системи. Така е и с хората. Но не мразя черните, ако не са изверги и не ни тормозят. Както не мразя лъва в саваната, но ако ме дебне тук и всеки ден се озъртам по храстите дали няма да ме връхлети прайд, ще ми е гадно. Не съм расист, а просто не искам доунищожаването на европейските народи, с интегрирането на други, нищо друго.

    Коментиран от #7

  • 6 аналитик

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Апартейд":

    И там и тук и навред има и добри и лоши и човеци и бандити. Ето, браконерите са изроди, но пазачите на резервати са човеци. Много там са човеци, но Боко Харам са изроди. Насред има всякакви. Гледай Боговете сигурно са полудели и ще видиш, че бракониерите са и бели и черни.

    Коментиран от #8

  • 7 НКВД

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "аналитик":

    Белите могат да работят на 40°+ черните обаче не могат.черните могат да обикалят по цял ден да отстрелват слонове на 40°+ обаче не може да си обработва нивата виждаш ли че не си аналитик!!!
  • 8 Апартейд

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "аналитик":

    Проблема е комплексен не е само до слонове и носорози а до всичко което мърда в тревата обаче ти не можеш да го разбереш!

    Коментиран от #9

  • 9 аналитик

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Апартейд":

    Така е, защото управляват алчни неаналитици, а не справедливи аналитици. Аз бих оправил кочината България за 6 месеца, от които два ще са за оправяне на Законите, а 4 за прилаганего им, ако управлявах, а не тия паразити досега тук. А ако управлявах света, щях да приложа същите правила в световен мащаб. И щеше да е справедлив жквота. Но не е.

    Коментиран от #10

  • 10 Пища Хуфангел

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "аналитик":

    Кочинката лесно ще стегнеш ама прасетата вътре какво ще ги правиш?и тях ли ще ги интегрираш? Те може да не искат и по всяка вероятност не искат НА 99% им харесва така последните 28 г.са ДОКАЗАТЕЛСТВО

    Коментиран от #11

  • 11 аналитик

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пища Хуфангел":

    Разбира се, че ще се ги интегрирам. Еднакви закони справедливи за всички, разстрел за бадитите! Ако иска да работи, ако не иска не! Никому наготово, не като Тиквуний мафия и предните лапат много, вредят, че и признателност искат, а и бесило им е малко.
  • 12 Ботсвана

    2 8 Отговор
    До „Апартейд”. Върнах се от Ботсвана преди дни. Бил съм там няколко пъти в последните години. Ти наясно ли си какви глупости говориш ?!?

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Шерлок Холмс

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ботсвана":

    Ти случайно да не си аналитик?

    Коментиран от #14

  • 14 Ботсвана

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Шерлок Холмс":

    Не съм аналитик. Всяка година почивам там за по един месец.
  • 15 Брат ми

    5 1 Отговор
    Мръсни сигани...
  • 16 Хосе

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ботсвана":

    Що се върна черньо

    Коментиран от #17

  • 17 Ботсвана

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хосе":

    „Черньо” можеш да наричаш децата си !
    Цървул скъсан ....
    Аз в това време ще продължавам да си пътувам ;)