Last news in Fakti

15 Септември, 2018 21:18 1 817 3

Стихии и бедствия удариха Филипините и САЩ (ВИДЕО)

  • ураган-
  • тайфун-
  • флорънс-
  • сащ-
  • филипини

Ураганът „Флорънс“ взе 7 жертви

Най-малко 13 души загинаха при преминаването на тайфуна Мангхут през Филипините. Сред загиналите са 13-годишно дете, двегодишно дете и 8-месечно бебе. Стихията бушува от над 20 часа и предизвика свлачища и наводнения.

Метеоролозите предупредиха, че тайфунът ще продължи към Южен Китай, предаде ДПА.

Възможно е броят на жертвите да нарасне допълнително, тъй като спасителните екипи не са стигнали до всички засегнати райони.

Наводненията и водата са най-голямата опасност от урагана „Флорънс”, но вятърът повали стълбове от електрическата мрежа – 1 млн. души са без ток заради стихията.

Дърво падна и уби майка и 8-месечното й бебе, с което жертвите станаха общо седем. Въпреки че полагаха усилия с часове, пожарникарите не успяха да спасят жената и детето й които бяха затиснати от паднало дърво в собствената им къща в Уилмингтън, Северна Каролина. Единствено бащата е оцелял.

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение в засегнатите райони.

В Северна Каролина спасителните операции продължават, след като приливна вълна заля градчето Нюберн. Над 400 души са евакуирани от наводнените им градове, десетки други все още чакат спасение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Светлини

    1 1 Отговор
    Днеска пускам новините и водещата новина по националната ни телевизия са ураганите и тайфуните на другия край на планетата. Все повече се замислям да си хвърля и безтуй стария телевизор. Представям си бай Гошо от Голем извор или кака Сийка от Димитровград колко са заинтересувани от съдбата на клетите филипинци, загубили всичко в тази ужасна стихия, наречена тайфун. Познат в България само от телевизията и книгите...
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор
    Той нострадамус, виновен , че е предрекъл