Last news in Fakti

17 Септември, 2018 15:40 1 858 6

Грузия ще изнася марихуана

  • грузия-
  • коноп-
  • износ-
  • марихуана-
  • ираклий кобахидзе

Грузинците искат да произвеждат коноп за износ

Грузия ще изнася марихуана - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът на Грузия ще разгледа инициатива за производство на индийски коноп за износ. Това заяви председателят на законодателния орган на кавказката държава Ираклий Кобахидзе.

Премиерът на страната Мамука Бахтадзе съобщи, че правителството обмисля легализация на отглеждането на марихуана за медицински цели и за експорт. Той беше категоричен, че отглеждането на коноп ще бъде строго регламентирана дейност.

Законопроектът ще включва два пакета, като първият ще разглежда употребата на канабис, а вторият - производството за износ. Властите ще започнат консултации по темата и с грузинската църква, която остро се противопостави на инициативата, предаде Нова телевизия.

Конституционният съд на Грузия прие жалбата на лидерите на опозиционната партия „Гирчи“ и отмени административните наказания за употреба на марихуана. Съдът определи употребата на лекия наркотик като „право на свободно развитие на личността“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Материал Б

    7 9 Отговор
    Канабиса е адски тъпо нещо, освен за раково болни или за половината български народ, със сигурност е перфектен заместител на сладката цигара - любима на всякакви поколения красиви и спретнати българи

    Коментиран от #2

  • 2 Кубето

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Материал Б":

    Ти си зле, а не коза...пийвай си спирт от Карнобат и си копай нивата!
  • 3 A и нашите да се получат от света .....

    5 2 Отговор
    Стига с тая простотия!!! Legalize it!!!!!!
  • 4 Extra

    5 1 Отговор
    Legalize it!!!!!
  • 5 ванката

    8 1 Отговор
    още една разумна държава браво!!! и господа журналисти айде стига вече с това че марихуаната била наркотик защо не се пообразовате малко да разберете че мажду опиат и наркотик има доста сериозна разлика!!! наркотик може спокойно да се нареча тютюна защото пристрастява хората и води до сериозни заболявания и смърт

    Коментиран от #6

  • 6 Студент

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ванката":

    Ма те и тия уж интелигентни , образовани май насила се правят на интересни журналята , вместо да представят нещата с истинските им имена само увъртат и сплетничат , фашоидните едно време втълпили на необразованите за наркотици нещо си там и си го мелят до ден днешен