Last news in Fakti

23 Септември, 2018 10:49 13 644 41

Китай отвръща на американския удар

  • сащ-
  • китай-
  • санкции-
  • реакции-
  • мита
Китай отвръща на американския удар - 1
Снимка: Shutterstock

Американският посланик в Китай беше привикан в китайското външно министерство. На разговора китайците са изразили протеста си срещу санкциите, наложени от Вашингтон заради купуването на руски военни самолети и оборудване за ракети земя-въздух. „Призоваваме САЩ незабавно да поправят грешките и да отменят т.нар. „санкции”. В противен случай САЩ трябва да си понесат последиците", пише в комюнике китайското външно министерство.

На 20 септември САЩ добавиха в черния си списък със санкции китайския Департамент за подготовка на войските и снабдяването и 33 руски физически и юридически лица, свързани с отбранително-промишления комплекс на Русия или с нейното разузнаване. С купуването на оръжия от главния руски износител "Рособоронекспорт" Китай е нарушил закон, приет през 2017 г., чиято цел е да бъде наказано правителството на руския президент Владимир Путин, че се е намесило в американските избори.

През седмицата САЩ добавиха в списъка с наказателни мерки китайския Департамент за подготовка на войските и снабдяването, а също и 33 руски физически и юридически лица, свързани с отбранително-промишления комплекс на Русия или с нейното разузнаване.

На свои ред американският президент Доналд Тръмп предупреди за разрастващата се митническа война с Китай и запита дали Пекин смеят да предизвикат Вашингтон с реципрочни мерки, в отговор на последните американски мита върху китайски стоки на стойност 200 млрд. USD.

„Ние действаме срещу несправедливите търговски практики на Китай… Ние възстановихме Китай. Ние им дадохме такива богатства. И сега го променяме. Затова наложихме 25% мита върху вноса на стоки на стойност 50 млрд. USD. И тогава те казаха, „Ние ще направим същото нещо“. И аз им казах: „Това е добре. Ние имаме много повече патрони““, каза Тръмп по времена митинг в Мисури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    146 9 Отговор
    Къкъв точно закон са нарушили китайците? Амерски за движение по пътищата ли?В САЩ от кога гласуваът световни закони? А Китай ако си гласуват закон САЩ да им върнат трилионите заем до края на месеца.

    Коментиран от #17

  • 2 Бесен Язовец

    12 133 Отговор
    Не знам аз какво и на кого Китай отвръща, но снощи на Уембли пред 100 000 зритела, Тони Джошуа яко отвърна на руснаците, те това се казва отговор ?!! Каскетнята бяснааааааааа !!!

    Коментиран от #4, #5, #38, #40

  • 3 1345

    103 3 Отговор
    Май наистина рашките са помогнали на безмозъчния Дони да стане президент. До една - две години САЩ ще остане без приятели по света. Перуката развали градениет с години добри взаимоотношения на САЩ с ЕС, Турция и Китай. Така ги тласна направо към Москва. Анкара и Пекин стават все по-близки с Москва. Абе в света става все по-интересно.

    Коментиран от #36

  • 4 Тодор

    89 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Какво месиш спорта с политиката,бе хъшлак !

    Коментиран от #8

  • 5 Бесен Язовец

    31 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Младо е шимпанзето затова го бива за момента!!

    Коментиран от #7

  • 6 Borislav Popov

    76 5 Отговор
    Що целия свят барабар с оон не гласува санкции на краварите при приемането на огромния им военен бюджет ? Защо целия свят барабар с оная неработеща организация оон - не гласуваха санкции на обора при продажбата на оръжие за СА ? Която пък от своя страна обучаваше и подкрепяше талибаните в Сирия и Йемен ?

    Коментиран от #15

  • 7 Бесен Язовец

    10 32 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    А бе то и вашто шимпанзе беше младо но стария тогава Кличко, го отупа на сред центъра на Мацква !
  • 8 Бесен Язовец

    8 41 Отговор

    До коментар #4 от "Тодор":

    А ве, каскет, спорта и политиката, отдавна вече са омесени така силно, че прсто не могат един без друг ! Ти какво, не знаеше ли ??

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    28 6 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Абе бръснар - кажи го направо че Англето е джагал . То по тая логика и нашите щангисти се състезаваха за Казахстан ! На следващата олимпиада руснаците ще наемат Кениец да се надбягва са англичаните на маратона !

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Бесен Язовец

    7 41 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Срам и позор за русняшкия витяз, некакъв джагал му изключи лампата в седмият рунд !

    Коментиран от #31

  • 11 Бесен Язовец

    4 28 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    А тойти русняци си наеха кореец (Ан) да бяга на олимпиадата в Сочи за тях и американец (Уайлд) да се състезава в сноуборда за тях, пак там, двамата общо им взеха 5 златни медала... Ко прайм ?

    Коментиран от #13

  • 12 Kcaniba

    32 5 Отговор
    Империята на злото фащ агонизира!!!
  • 13 Borislav Popov

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Ми нищо не прим - ко да праим ? Кот праят и англетата след боксовия мач - четат за Скрипал !

    Коментиран от #18

  • 14 empire strikes back

    37 6 Отговор
    Хахахаха, краварите(и в частност Тръмп)станаха за смях пред целия свят, вече направо са жалки в своите опити да "санкционират" който не им върви по свирката. Но явно както Горбачов беше катализаторът на разпада в СССР, така и Тръмп ще ускори ликвидирането на САЩ, НЕ САМО КАТО СВЕТОВНА СИЛА, НО И КАТО ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #19

  • 15 СссереМ

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Който плаща той поръчва музиката.
  • 16 Каубой

    6 18 Отговор
    Нека бе , нека Русия да продава високотехнологично оръжие на Китай.
    До 10-15 години ще си направят китайски копия , ще спрат да купуват от Русия и най-кофтито ще и отнемат и оръжейните пазари. Вече имаше и мъмрене по тази тема от страна на Русия , ама като искат таралеж в гащите ...
  • 17 Да да

    3 20 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Фантазиите са безплатни! Бояришника също! Най-важното е че няма да свършат скоро! Пий си и хапчетата че понякога гониш космически величини в олигорусофренията! Кое точно от твоето виждане за света ще се случи? Китай ще си вземат трилионите до края на месеца ли? Или пак ще има АКО в гащите ти?
  • 18 Бесен Язовец

    4 15 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Е, ми нищо разбира се ! Ко може да правите, освен сополките да си изтриете ?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майка РУСИЯ

    25 6 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    истината е ,че сащ с тези санкции искат трета световна и то на там отиват нещата щом русия ,китаи,индия и турция се обединят ще ги върнат в каменната ера ,
  • 21 Каубой

    5 15 Отговор
    Само не слагай Индия до Китай .Именно такива оръжейни сделки м/у Русия и Китай (основния геополитически опонент ) карат Индия да се сближава с Америка , Австралия и Япония и да участва в съвместни военноморски учения .

    Коментиран от #23

  • 22 Киристе

    14 1 Отговор
    Вчера чествахме независимостта ,а мислите ли ,че наистина сме такива? По-скоро мисля ,че нашите политици подпират слабините на едни от горе изброените -СРАМОТА!
  • 23 Borislav Popov

    27 5 Отговор

    До коментар #21 от "Каубой":

    Индия никога няма да забрави мародерствата на англоговорящите !Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?
    Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн.души. „Бенгалския глад“ е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците.1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил. Всичко това може да се обясни много просто – Великобритания иска ресурсите на Индия, но многобройното население трябва да бъде редуцирано.„Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“,

    това заявява Уинстън Чърчил, който е последния британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли?

    Коментиран от #24

  • 24 ГосТ

    19 4 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Същото е с Япония,в момента единствено интереса от търговията ги държи заедно с краварите. Не мисля че са забравили това което им причиниха злодеите от Северна Америка
  • 25 ГосТ

    7 3 Отговор
    Много ги бави (Япония) патока,да им тресне едни мита и на тях 😂
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Асся

    0 2 Отговор
    Луд за връзване
  • 28 Асся

    4 1 Отговор
    Луд за връзване
  • 29 Чичо сам

    17 3 Отговор
    Такава наглост човечеството не помни.Да се бъркаш във вътрешните работи на суверенна държава.И да я наказваш,чене ти емарионетка.
  • 30 БЕНЗИНДЖИЯ

    1 4 Отговор
    Дано вкарат закона за онлайн коментарите с най-сториги закони че аман от болни мозъци безработни който тровят всяка статия с глупавия език и нека да ви намерят по ip адреса и да ви съдят и да си намерите майстора че аман от омразата ви всичко ви пречи бе все ви е виновен някой
  • 31 не е важно кой на кого

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    е изключил тока в спорта. Това е детска радост за бедняци и аутсайдери. Важното е че Русия може да изключи остатъка от британската империя от този свят само с един Сармат.
  • 32 патриотъ

    10 5 Отговор
    Скоро целия свят ще се обедини и ще унищожи американските агресивни отрепки и това ще бъде съвсем скоро!
  • 33 Чиляка

    9 3 Отговор
    От всички тези разправии с мита и търговия ще спечелят братушките, естествено с износа на суровини/енергия и метали/. А, те ги имат в изо- билие. Америка е Рим на новото време и след около 50г. ще западне, ще се промени световния ред, но до тогава ще се печатат долари, за- щото печатницата е у тях.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Барчо

    11 2 Отговор
    Не знаех, че Китай са американски щат и трябва да спазват техните закони.
  • 36 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "1345":

    Ако си спомняш Доналд Дък беше избран първо от по-малкото количество избиратели, второ - неговата политика беше да се помири с руснаците и да си прибере войските, дето са по света и трето да върне тяхната си промишленост на американците, както и да вдигне стена между усата и мексикото. Нищо от това, което искаше да направи сената не му позволи да се реализира.
  • 37 косъма

    9 2 Отговор
    китай да си вземе своето хамерика ще загине

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Старият рокер

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Защото, на всякъде нивото е "фенове " да поясня. Бесния, боксовите ръкавици не са ракети! Гледай, какво се случва в Сирия, това ще ти покаже , кой поръчва музиката.
  • 41 гостенин

    5 1 Отговор
    Задокеанската неолиберална фашизоидна империя на злото е напълно безсилна да спре собственият си колапс!Вече се изчерпаха всички "миротворчески и демократични" намеси по света!И понеже те винаги са живяли от безскрупулното разграбване и рушене на други държави,сега изпадат в бяс от факта,че няма от къде да грабят безнаказано! Нали не е логично да се намесват в търговските отношения на ТРЕТИ СТРАНИ,в случая Китай и Русия и на всичкото отгоре да налагат санкции?! Да,ама не! Соросоидите този път си счупиха извратените тикви!