Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 08:29 3 208 37

САЩ ще покоряват Луната с Русия

  • сащ-
  • наса-
  • русия

НАСА е готова за партньорство

САЩ искат Русия да е ключов партньор в изследването на Луната. Това заяви директорът на НАСА Джим Брайдънстайн, цитиран от CNN.

Той припомни, че двете страни са партньори при различни космически програми и че са имали полза от ползването на Международната космическа станция.

„Нашето партньорство в сферата започна още през 1975 г. с програмата „Союз – Аполо“. Ние не винаги сме постигали съгласие по всички въпроси, но сме намирали варианти за сътрудничество“, заяви Брайдънстайн.

Тепърва ще се обсъжда партньорството за мисии до Луната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай мангал

    52 11 Отговор
    Да бе оти без руските двигатели че гледат луната през телескопите.

    Коментиран от #16, #20

  • 2 А стига бе

    50 11 Отговор
    Е защо с Русия бе-нали уж вече са били там...? Или лъсна истината ...или без руските двигатели не се получава???
  • 3 Ганю

    30 4 Отговор
    Там ли ще преместят войните?
  • 4 ИВАН

    30 3 Отговор
    Те на Земята не могат да се разберат, та сега ще разорават луната, белким там се доразберат.

    Коментиран от #30

  • 5 Тъп

    36 7 Отговор
    САЩ ще покоряват Луната с Русия.И без помоща на Холувуд навярно.Смешници.
  • 6 Kcaniba

    30 6 Отговор
    Па нали бяхте там, дженндърня!!!
    Сега щом без Русия не можете, тогава с кого можахте, след като единствената космическа сила бе СССР!!!
    С извънземните ли!????
  • 7 ИВАН

    19 2 Отговор
    И да си оправят първо планетата, че ще ни запомнят като - хомо пластмасикус - човека зарил Земята с пластмаса и деградирал в ...
  • 8 Чукундур

    34 5 Отговор
    Вий хамериканците вземи се изстреляйте някъде колко са може по надалече барабар с евреите че да миряса тоз свят най накрая
  • 9 СссереМ

    5 29 Отговор
    Бандата на троловете започна работа.

    Коментиран от #10

  • 10 679

    21 5 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Що бе? - ГЕРБ какво работно време дават?
  • 11 SAAB

    27 9 Отговор
    Науката , откритията и мидицината опровергаха категорично снимковият "холивудски " материал с разходки по Луната ! Земната гравитация е 9,807 m/s2 ... на Луната е 1,62 m/s2 .....При тези стойности медицината доказва , че вестибуларният апарат при човека изключва ! Което води до почти невъзможна ориентация на посоки , движението е изключително трудно и некоординирано !Нищо от това обаче НЕ се забелязва в материалите снимани на "Луната " в Холивуд .......освен това от снимките са видни подскачания в рамките на 40 - 50 см ,което говори за земна гравитация.......при тази на Луната тези отскоци биха били 2метра и вращането на повърхносста би отнело доста време......същото се отнася и за почвата , която раздвижват с крака.......би наподобявала размътване по дъното на воден басеин.......Нищо от това няма видно ! Една голяма лъжа е присъствието на човек на Луната .....същата ,като 11 септеври и всичко след него.....и преди разбира се !
  • 12 Българин

    6 15 Отговор
    Отново хибридно заглавие предназначено да предизвика еуфория сред неграмотните фенове на руската кочина.
    ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА И Е ПУБЛИКУВАНА ВЪВ ФАКТИ НА 2.10.2018 ГОДИНА.

    "Публикувано във факти.бг: НАСА започва нов етап в изследванията на Луната и Марс за съхраняване на лидерската си позиция в космоса, предаде ТАСС. Това оповести директорът на НАСА Джим Брайдънстайн в качено на сайта на космическото ведомство видеопослание по повод неговата 60-годишнина......................
    ......................Публикувано във факти.бг: "Америка и занапред ще е лидер в космоса - допълни той. - Ще преминем нови рубежи, които ще доведат до промени в света и ще вдъхновим новите поколения да стигнат по-далеч, използвайки опита ни"."

    НИКЪДЕ НЕ ПРИСЪСТВА РУСИЯQ НИТО ПЪК НАМЕЦИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО!!!

    Коментиран от #33

  • 13 ГосТ

    9 9 Отговор
    НАСА е еталон и класа. Там са работили и работят умни хора от целия свят. Нивото е съвсем друго от белия дом и кремъл. Въпросът е, дали комплексарите от белия дом и кремъл ще позволят такова сътрудничество. Освен това,тръмпи упорито иска да затрие НАСА и да пренасочи парите към мега съмнителен субект , дори без образование. Поне това не прави двойникът му путин

    Коментиран от #34

  • 14 383

    22 5 Отговор
    Изявлението е поредното доказателство, че американците никога не са били на луната освен виртуално, и че руснаците са водещите специалисти в конкретният случай. Както знаете до като не се появи Мъск всички излитания в орбита на американците са с руски двигатели. А и както знаете МКС всъщност е руска и американците плащат за това удоволствие

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Само питам

    7 16 Отговор

    До коментар #14 от "383":

    И Юрий Гагарин не е бил в Космоса!
  • 16 Четиво за русофили

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бай мангал":

    Да днешна дата успешните изстрелвания на ракети носители в космоса по страни за 2018 година е следното: Китай-26, САЩ-25, Русия -9, ЕС-6, Япония-5, Индия-4, Австралия-1.

    Коментиран от #35

  • 17 русия е джудже

    4 13 Отговор
    НАСА ще даде шанс на руските джуджета да излязат по-далеч от МКС ,че да може света да види ,че руската космическа програма не била съвсем умряла.

    Коментиран от #36

  • 18 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "383":

    Прекалено неука подлога си.По-добре недей да коментираш по теми които са ти непонятни.

    Коментиран от #21

  • 19 Чепатия чеп

    6 7 Отговор
    Време им е да стъпят там най-после
  • 20 guest

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бай мангал":

    Руснаците нямат двигатели с които могат да правят подобни мисии.Не случайно изостават в космическата надпревара с поне 20г.
  • 21 383

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Виждам, че си "голям специалист". Най- добре продължи с дудуците на улица Козяк
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 guest

    6 9 Отговор

    До коментар #23 от "Бай мангал":

    С тея глупости дето ги пишеш само потвърждаваш ,че си с ливави венци.Въпросните "руски двигатели" които са с американски патент се ползват само за първия етап на изтрелване(от общо 3) на ракетите Атлас и то САМО за сателити.Това се прави заради евтината работна ръка в русия ,защото пияниците все пак са втора ръка хора.Скоро обаче ,завода ще бъде преместен в САЩ и единствената ви опорка ,ще изчезне.Руснаците нямат ракети с които могат да правят такива мисии каквито правят НАСА и СпейсХ.Руснаците имат ли нещо подобно на Falcon heavy ? Имат ли ракета която може да се използва два пъти и да кацне обратно ? Имат ли въобще подобни ракети като тези на НАСА ? Не нали ? Русия вече дори неможе да се конкурира с частна компания като СпейсХ ,а какво остава като добавим NASA,Blue Origin и Virgin galactic.В момента има две космически държави.Това са САЩ и след това Китай.Руснаците са просто космически статисти.

    Коментиран от #25

  • 25 Бай хой

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "guest":

    Верно ли си толкова наивен. Не е истина че човек може да напише толкова глупости на едно място. Просто не човек о сороспия. Тия реклами на спацехикс вече ги слушаме доста години. Но още нищо не се е случило. Нито ракета за многократно ползване а още по малко пък тутихеви. Га стани тогъз реви.

    Коментиран от #27

  • 26 Лина 🌙🌔🌗🌖🌓🌑

    0 7 Отговор
    Луната всеки може сам да се убеди колко е висящ камък в космоса или над земята . Луната е през целия ден едновремено със слънцето и всеки може да се убеди с очите си ако се вгледа . Най отровния газ на нашата планета е белия фосфор, то той се абсорбира и се нарича луна светеща вечер . Луната е газ , газ на който лунатиците се качват и все падат 🤣🤣🤣 от гравитацията
  • 27 guest

    5 9 Отговор

    До коментар #25 от "Бай хой":

    Кое не е вярно от горе написаното бе,недъгав трол ? Деба и ограничения каскет.Къде въобще се обаждаш като русофилското ти закърняло мозъче стига само до там колкото да си вържеш обувките.
  • 28 Воеводата

    8 1 Отговор
    Нема да барате що е македонско, оти ке пуцаме, ей!
  • 29 Внимавай бате Луната

    2 1 Отговор
    Добре е да се турят 2-3 бази на Луната за кеф и застраховка, но да няма копане, взривяване, мини и др. педе….лъци, щото Луната е важна за живота на Земята и не бива да се прее...а.
  • 30 НАТО ВЕЦ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАН":

    Дали не се разбират, пък неразбралите да сме ние...
  • 31 АЛФ

    2 2 Отговор
    Ако не бяха немците може би чак сега щеше да има ракети а относно тези ракетни фоерверки озона ни е изтъняла и смисъла от стотиците тонове изгоряно гориво при всеки старт май не ни е направило по човечни или по умни...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мммм

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Освен собствени и лъжливи сведения спуснати от лъжливи и интригантски медии ,вземи гледай и пресконференции с видео включване от двете страни/руска и американска/,съответно от Роскосмос и НАСА,за да ти се разяснят нещата по повод овладяването и изучаването за в бъдеще на Космоса като цяло,не само Луната и Марс.
  • 34 Мммм

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГосТ":

    За НАСА си абсолютно прав,работещи там споделят,че им е оказван огромен натиск от "горе" да не продължава сътрудничеството с руснаците,от което коментират самите те,че ще загубят страшно много.
  • 35 Мммм

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Четиво за русофили":

    Данните от пръста ли си ги изсмука или краваристан ти ги спусна заблудени електроне? Ставате смешни с тези лъжливи публикации.
  • 36 Мммм

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "русия е джудже":

    Те добре че руснаците на МКС запушиха дупката на краварите,че току виж краварските джендери се оказали в небитието в Космоса без космически кораб за винаги.
  • 37 Мъ да

    1 1 Отговор
    "братушките" ви осигуряват боярищника, НАСА всичко останало и ето ти готово "сътрудничество".