Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 07:46 3 828 1

Постигнато е споразумение за Гибралтар

  • брекзит-
  • гибралтар-
  • ес-
  • великобритания-
  • испания-
  • педро санчес

Гибралтар няма да е проблем за постигане на сделка за Брекзит

Постигнато е споразумение за Гибралтар - 1
Снимка: Shutterstock

Мадрид и Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска територия Гибралтар след излизането на Великобритания от ЕС, съобщи премиерът на Испания Педро Санчес, цитиран от Ройтерс.

"Гибралтар вече няма да е проблем за постигане на сделка за Брекзит", каза той в Брюксел в кулоарите на срещата на върха на ЕС. Испания и Великобритания продължават да водят отделни двустранни преговори за Гибралтар, наблягащи върху екологията, данъчното облагане и търговията с тютюн, каза още испанският премиер.

Европейският съюз и Великобритания продължават да водят преговори за условията за Брекзит, след като на референдум близо 52% от британските гласоподаватели избраха излизане от блока. Все още има няколко точки, които пречат на двете страни да си стиснат ръцете, установявайки условията на двустранните отношения след развода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамба

    18 2 Отговор
    Аз мислех че го е купило некое бившо наше ДС което е раздало яки народни кинти и на испанци и на англичани