Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 13:40 1 341 2

Израел отвори граничните пунктове с ивицата Газа

  • газа-
  • израел-
  • граница-
  • пунктове-
  • авигдор либерман

Те бяха затворени заради изстрелването на палестинска ракета

Израел отвори граничните пунктове с ивицата Газа - 1
Снимка: Shutterstock

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди да се отворят отново за стоки и хора граничните пунктове с ивицата Газа, четири дни след като те бяха затворени заради изстрелването на палестинска ракета, предаде Франс прес.

"Решението беше взето след отслабването на насилствените прояви в Газа през уикенда и положените от Хамас усилия" за спиране на протестиращите, се казва в изявление на министерството. Изстреляна от Газа ракета причини щети в град Беер Шева в Южен Израел, което доведе до издаването на безсрочна заповед за затваряне на граничните пунктове за стоки и хора. Управляващото ивицата Газа движение Хамас обаче заяви, че осъжда нападението и всички безразсъдни опити да се попречи на египетското посредничество.

От 30 март насам в Газа има почти всекидневни протести по границата с Израел. Представители на Хамас бяха забелязани да се опитват да убедят хората да не се доближават до оградата, съобщава АФП. Засега обаче Израел не подновява доставките на гориво за електрическата централа на Газа. Въпросът за подновяването им ще бъде разгледан след дни, в зависимост от събитията, подчертава министерството на отбраната.

Освен това израелският премиер Бенямин Нетаняху издаде заповед да се спре до второ нареждане разрушаването на бедуинското село Хан ал Ахмар на Западния бряг, която привлече вниманието на световната общественост. Целта е да се даде шанс на преговорите, съобщава канцеларията на премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    3 3 Отговор
    Не палестински, трябват руски ракети и персийски ... мнооого.
    И чак тогава ще настъпи мир в региона и всички съседни държави ще се радват на стабилност и просперитет.
  • 2 gost

    0 2 Отговор
    така е тези евреи много ще реват пак като намалеат тогава тези палестинци ще покажа кеде е Истанбул,