22 Октомври, 2018 14:34 7 144 21

Дронове в битка с руски подводници

  • подводници-
  • дронове-
  • нато

НАТО разработва ново споразумение за съвместна работа по безпилотни апарати

САЩ и съюзниците от НАТО ще се обединят в по-тясно сътрудничество за развитие на безпилотни морски системи, съобщи Defense News.

Смята се, че новите безпилотни системи ще повишат осведомеността на съюзниците, както и техния контрол над моретата. В проекта участват 13 съюзника от НАТО. Търси се възможно сътрудничество и с частни компании.

Страните, участващи в споразумението, са Белгия, Дания, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Турция, Обединеното кралство и САЩ.

Според експерти това решение показва, че в НАТО има притеснения относно заплахата, която представляват руските подводници. Там са готови да инвестират повече ресурси, за да се справят със заплахата.

"По време на Путин, Русия е разгърнала нови стелт подводници в Северния Атлантик, които са много по-трудни за проследяване от НАТО. Това ново международно сътрудничество за подводни дронове е най-новият пример, че НАТО поема руската заплаха в Северния Атлантически океан много по-сериозно, отколкото през последното тримесечие" , заяви Хорхе Бенитес, старши сътрудник в Атлантическия съвет.

Командирът на американския военноморски флот в Европа адм. Джеймс Фого вече заяви, че руското присъствие в Атлантическия океан предизвиква битка за региона. За това и съюзниците имат нужда от възможно най-добрите апарати, които да проучват ситуацията на морското дъно.

Подводните дронове могат да се полезни при обезвредяване на мини, но могат да засичат и наближаващи средни по големина кораби.

В момента се работи по издръжливостта на дроновете. Подобрява се и тяхната скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евро

    40 23 Отговор
    Путин няма какво да отлага - да натисне бутона и край с англо-саксонската пасмина!

    Коментиран от #4

  • 2 Kcaniba

    31 20 Отговор
    Памперсите не стигат!!!
    Империята на злото фащ не знае с кого още да се ппикрие, щото шубето е голем страх!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бай Конур

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Евро":

    То ако беше така ,както е във филмчетата , до сега да го е натиснал 100 пъти. Но не е . А хурката е много голяма .
  • 5 ****

    26 14 Отговор
    Русия разполага с подводниците,а тези чак сега ще работят по дроновете,ами Русия ако искаше да ги удари,нямаше да ги чака тези да измислят разните му дрънкулки,всичко това е за пари,и в помощ на оръжейните лобита.

    Коментиран от #7

  • 6 666

    27 13 Отговор
    Един дрон ще струва колкото 2 руски подводници. Честито на данъкоплатците.

    Коментиран от #19

  • 7 бай Конур

    23 28 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Колко подводници има Русия ? 12 ядрени подводници ,които в момента са в изправност , 12 запомни. САЩ имат 92 -онзи ден пуснаха на вода нови 2 Delaware и Vermont клас Вирджиния . 92 подводници ,да не говорим за корабите за борба с подводници, самолетите ,спътниците и т.н. С гол г*з таралежи не се яздят ,който е опитал все е пострадал. той и за това Путин за Рая ги подготвя .

    Коментиран от #8, #14, #16

  • 8 ****

    19 15 Отговор

    До коментар #7 от "бай Конур":

    А (Статус-6)говори ли ти нещо,тези подводници на сащ са гола вода.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Хитрец

    9 16 Отговор
    Всеки ден се пишат за нови и нови руски оръжия. Невиждани, хипер, супер и мега. И после другите били лоши. За тях не е проблем да нарушават споразуменията. Споразумението за крилатите ракети било за таван от 5500км. Е тогава ще ги правим да летят над 6000км.
  • 10 бай Конур

    15 12 Отговор

    До коментар #8 от "****":

    Да ,говори ми . Статус 6 е де факто подводен дрон, пуска се от подводница , след това се движи самостоятелно със скоростта на торпедо. С ядрен заряд би могъл да унищожи база, или да причини значителни щети на крайбрежен град.

    Сега следва интересното. Няма подводница ,нито кораб ,които могат да пуснат Статус 6 . Т.е. по настоящем това е проект. Първата подводница , която би могла да го има ,е Белгород - няма данни кога ще е готова. Хайде стига с тия анимации ,а

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дддд

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "****":

    Пак ли картинки ще вадите ,льольовци - то не бяха самолетоносачи, то не бяха самолети, танкове от папиемаше Хармата -няма ги и тях.

    Самолетоносачите Сторм кога тръгват -ей така само питам
  • 13 Чичо Вова

    10 4 Отговор
    Ако можеха щяха да смажат Русия като Сърбия и Ирак ама не Могат!

    Коментиран от #20

  • 14 Петър

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "бай Конур":

    Ти хубаво ги смяташ само 12,макар че не съм убеден че са само толкова ядрени,а защо не кажеш колко са дизел-електрическите..? Като бройки съотношението е 50/50.Разликата е в стратегията на водене на бойни действия. На руснаците не им трябват само атомни,защото не нападат първи. А говедата,понеже са агресори и трябва да преодолеят океана,строят само атомни. А „Варшавянките” или така наречените „Черни дупки” са много по-тихи от атомните и по-удобни за засади.
  • 15 Кавал

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "бай Конур":

    Ти имаш всякакви данни като гледам. И на подводници си се возил
  • 16 Дани

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "бай Конур":

    Браво голям разузнавач си бре
  • 17 All

    2 2 Отговор
    Много облечен народ тук . Ужас . Какви атомни подводници бе ? Хората ще гледат за пушека от въглищата на братушките смешни. Като самолетоносача им , кафето минеше и очади все живо. За това го прибраха да му чистят комините че се задръстил и беше да върви
  • 18 All

    2 2 Отговор
    Много облечен народ тук . Ужас . Какви атомни подводници бе ? Хората ще гледат за пушека от въглищата на братушките смешни. Като самолетоносача им , кафето минеше и очади все живо. За това го прибраха да му чистят комините че се задръстил и беше да върви
  • 19 ултра

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "666":

    Публикувано във факти.бг: "Един дрон ще струва колкото 2 руски подводници. Честито на данъкоплатците"


    Това Звездите ли ти го нашепват, Асандж ли, що ли:):):)

    Ти за западните данъкоплатци не се кахъри, те пари си имат, виж по-кахърен трябва да бъдеш за любимите ти ватенки и ушанки, че вече хладилниците им отдавна кънтят на кухо с тия санкции:):):)
  • 20 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо Вова":

    Никой не се е залетял да "смазва" вашата мамаша-раша, нормалният свят се интересува от бизнес, нови технологии, мода и култура, на никой, освен на чичо ти вова, не му е в главата подобно нещо!
  • 21 Пламен

    0 0 Отговор
    Зелето, кьосе ли е, извинявайте?... Благодаря, една... Два и седемнадесет... Заповядайте... Довиждане... Довиждане... Какви дронове, какви съюзници, какъв Атлантик? Кучетата си лаят, електромера си върти.